Dostałem dzisiaj od kilku osób informacje o próbach logowania nieznanych osobników na ich konta, co skutkowało tymczasowym zablokowaniem dostępu. To pewnie tzw. boty, automaty próbujące się logować i rozsyłać spam. Dodałem bany dla tych numerów IP, ale niestety nie ma żadnych gwarancji, że ataki nie będą się powtarzać z innych numerów IP. Całe szczęście metoda jest raczej prymitywna i jedyny problem to blokowany na 3 godziny dostęp, no i spore zamieszanie.
Również potwierdzam, że otrzymałem mail następującej treści:
Cytat:
Skrypt wykrył wielokrotną próbę błędnego logowania (3) na twoje konto, na Dawny Gdańsk
i zablokował je czasowo w celach bezpieczeństwa. Konto będzie z powrotem aktywne Wto 18. Sty, 2011
Jeśli to nie Ty próbowałeś/aś się logować, skontaktuj się z administratorem i poinformuj go o zdarzeniu.
Jako, że to nie ja próbowałem się logować kontaktuję się z administracją. Na szczęście konto nie zostało zablokowane
Również potwierdzam, że otrzymałem mail następującej treści:<ciach>
Jako, że to nie ja próbowałem się logować kontaktuję się z administracją. Na szczęście konto nie zostało zablokowane
Ja również otrzymałam maila takiej treści-choć jak widać mogę pisać, a więc i moje konto nie zostało jednak zablokowane
Dziękuję za wszystkie informacje o próbach włamania na konta, niestety blokowanie IP, z których były dokonywane pierwsze takie próby nic nie daje, bo kolejne są dokonywane z innych IP. Tak jak pisałem wcześniej - metoda jest raczej prymitywna i jedyny problem to blokowany na 3 godziny dostęp i spore zamieszanie.
Dostałem wiadomość , loguję się automatycznie więc mam potrzeby odręcznego logowania, wychodzi na to że jakiś spam próbuje się do nas dobrać, jest to chyba przestępstwo?
_________________ Wszystkie sztandary tak mocno już zostały splamione krwią i gównem, że najwyższy czas byłoby nie mieć żadnego. WOLNOŚĆ.
Skrypt wykrył wielokrotną próbę błędnego logowania (3) na twoje konto, na Dawny Gdańsk i zablokował je czasowo w celach bezpieczeństwa. Konto będzie z powrotem aktywne Czw 20. Sty, 2011 21:12:51
Jeśli to nie Ty próbowałeś/aś się logować, skontaktuj się z administratorem i poinformuj go o zdarzeniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum