Wiem, że ten plan nie pasuje tu, ale nie wiem, gdzie go zamieścić, bo Zaspa nie posiada odrębnego tematu - plan międzywojennej zabudowy Zaspy, a dokładnie kolonia mieszkalna Zaspa; może ktoś go objaśni
saspe.jpg
Plik ściągnięto 7074 raz(y) 62,64 KB
Ostatnio zmieniony przez dandola Pon Sty 10, 2011 12:16 pm, w całości zmieniany 1 raz
"Saspe" w tamtym czasie to raczej tereny w okolicach obecnej Al. Hallera i linii kolejowej do Nowego Portu (to chyba tę linię widać na rysunku).
Ale nie wydaje mi się, żeby ten projekt kiedykolwiek doczekał się realizacji.
Teren zaznaczony dość schematycznie. Ja widziałbym ten pociąg pomiędzy Młyniskami i Przymorzem. Za torami ul. Grunwaldzka, a prostopadle do niej trakt z Młynisk w stronę VII Dworu (kiedyś ul. Ogrodowa). Ale jeśli to po 13 r. to brak nasypu trasy do Starej Piły
Ja widziałbym ten pociąg pomiędzy Młyniskami i Przymorzem.
Ale tam nie było wtedy Zaspy. Zaspa była tam gdzie Jezioro Zaspa, dworzec Zaspa (dziś zwany Zaspą Towarową), ewentualnie sięgała do cmentarza i strzelnicy, ale raczej nie do linii kolejowej Wrzeszcz-Oliwa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum