_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
a macie może jakieś zdjęcia kościoła Zmartwychstania Pańskiego na ul. Gómółki, bądź też kaplicy która tam stała bo została stara dzwonnica w miejscu nowego kościoła i jestem ciekawy czy coś tam wcześniej stało?
Temat gdańskie kościoły - to św. Jan tu pasuje. Niestety nie znalazłem oddzielnego poświęconego mu tematu. Obraz autorstwa Juliusa Schraga z Monachium przedstawiający wnętrze świątyni.
Zakrystia Kościoła św.Ignacego z Loyoli na Oruni jest jedną z najpiękniejszych w Polsce,wyposażona w boazerię oraz szafy pięknie rzeźbione scenami z Biblii,budynek zakrystii pochodzi z ok. 1704r.i jest najstarszym budynkiem parafii.
DSC02164.jpg
Plik ściągnięto 12181 raz(y) 62,04 KB
DSC02166.jpg
Plik ściągnięto 12181 raz(y) 50,65 KB
DSC02167.jpg
Plik ściągnięto 12181 raz(y) 55,7 KB
DSC02168.jpg
Plik ściągnięto 12181 raz(y) 67,16 KB
DSC02169.jpg
Plik ściągnięto 12181 raz(y) 64,25 KB
_________________ Wszystkie sztandary tak mocno już zostały splamione krwią i gównem, że najwyższy czas byłoby nie mieć żadnego. WOLNOŚĆ.
Mam ogromną i pilną prośbę - czy ktoś mógłby pomóc - poszukuję jakiegokolwiek ujęcia kościoła św. Piotra i Pawła, ale pochodzącego z przełomu [b]XVII i XVIII wieku[/b]. Z góry podziękowanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum