Myślę, że ofiary były. Niestety rozmawiałem na ten temat tylko chwilę. Mam nadzieję, że przy najbliższej okazji dowiem się wiecej.
myślę , że ofiary były tylko wtedy o tym nie wolno było mówić .
samolot walnął w łącznik między budynkami na rogu Kościuszki i Dzierżyńskiego
na dole jest obecnie , lub był sklep zoologiczny .
mój ojciec pracował wtedy na remontach kapitalnych budynków między Kilińskiego a Chrobrego , muszę się go o to zapytać , bo jak kiedyś wspominał ten łącznik był już wyremontowany.
a co do stanowisk MG 42 to muszę się go zapytać .
bo właśnie mój dziadek już od 45 i mój ojciec po powrocie z wojny w 48 remontowali wraz z innymi ( oboje cieśle ) cały dolny Wrzeszcz
Danzig-Langfuhr, 1940 (...) Gaststätte "Zum Grafen v. Posadowsky" (Innenansicht), Inh. Curt Podszus, die Gaststätte befand sich im Posadowskiweg 75/Ecke Bärenweg
(Gdańsk Wrzeszcz, 1940, Gospoda "Hrabia von Posadowsky" (wnętrze), właściciel Curt Podszus, Gospoda znajdowała się przy Posadowskiweg 75/róg Bärenweg).
Niestety, nie pierwszy raz ktoś ściągnął zdjęcia m.in. z mojej strony (chyba wszystkie zdjęcia oznaczę dużym napisem na środku www.danzig-online.pl). Podobnie z filmami, są one co prawda ogólnie dostępne ale te sam edytowałem i sklejałem z kawałków.
Temat pojawił się już parę razy i pewnie nie raz wróci. Moje stanowisko jest takie: niech sobie ludzie kopiują ale z podaniem źródła czyli linku do mojej strony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum