Witam czy ktoś się orientuje czy ta tajna linia jeszcze działa? Tydzień temu natknąłem się na nią kopiąc rowek pod wodę w Chojnicach. Razem to ze 100 metrów leży pod szwagra działką. A skoro tego tam nie powinno być to się zastanawialiśmy czy tego nie wykopać. Albo jak ma zostać bo jest używany to czy któraś ze stron nie powinna mu płacić za to, że w jego ziemi idzie ten kabel?
Oczywiście, że działa i do tego tajnie. Ty pakuj żonę, dzieci i szwagra, i wynoś się do lasu. No co Ty? Bondów nie znasz? Już masz na głowie najmniej trzy wywiady z wtyczkami do kabla. A jak się jeszcze Chińczycy dowiedzą, to umarł w butach. Ale umoczyłeś. A na marginesie - gdzie Cię znaleźć z tym drutem?
kabel a raczej ołowiana rura o średnicy ok 10 może więcej cm a wewnątrz miedź zapytana babcia sąsiadka mówiła, że to właśnie ten kabel, jak zaczęliśmy kopać to stała i czekała aż "coś" wykopiemy. Jeżeli to inny kabel to nie mam pojęcia co to za ustrojstwo. Tylko niech mi nikt nie pisze, że to UFO.
Skoro babcia sąsiadka mówiła, to tak musi być! W końcu jak kładli kabel, to pytali ją jako właścicielki sąsiedniej działki czy nie ma nic na przeciwko..
_________________ "Nie ufać myślicielom, których umysły wprawia w ruch dopiero cytat"
Emil Cioran — Zeszyty 1957-1972
Powyżej zażartowałem. Moja rada. Lepiej omijać i nie dotykać tego kabla.Takie kable /dalekosiężne / kopali na głębokości ok. 1 metra / 60-70 cm do powierzchni/. Prawidłowo powinna być na kablu taśma plastikowa / ok 15 cm szerokości/. Rury wodociągowe kopie się głębiej / ze względu na przemarzanie gruntu/. Howgh
_________________ Pości i pości.Nawet jak nie ma postu.
Wysłany: Sob Wrz 18, 2010 6:34 pm Re: Kabel telefoniczny Moskwa Berlin.
DAMIAN_W202 napisał/a:
Witam czy ktoś się orientuje czy ta tajna linia jeszcze działa? Tydzień temu natknąłem się na nią kopiąc rowek pod wodę w Chojnicach. Razem to ze 100 metrów leży pod szwagra działką. A skoro tego tam nie powinno być to się zastanawialiśmy czy tego nie wykopać. Albo jak ma zostać bo jest używany to czy któraś ze stron nie powinna mu płacić za to, że w jego ziemi idzie ten kabel?
Pociągnij mocno kabel to się przekonasz gdzie się kończy
Nie słuchaj głupich podpowiedzi, bo za mocno pociągniesz i zrzucisz Putinowi telefon z biurka! Obciążą Cię za uszkodzony aparat i po co Ci to? Nie mówiąc już o tym, że znowu nam gaz odetną.
_________________ ...........................................
Pomóż Hanusi jeśli możesz
http://dzieciom.pl/5002
...........................................
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum