Trochę się pośmialiśmy z domniemanej koincydencji, ale przy innej okazji przyjrzeliśmy się temu panu:
...i stwierdziliśmy, że to ani chybi Rafael Santi (porównaj - albo lepiej to). W tym momencie można było już podejrzewać, że to nie przypadek i że również pozostali dwaj panowie to sławni malarze.
Gratuluję - kiedyś z Grünem odgadywaliśmy to samo, Dürer był ewidentny, Rafael też, Rubensa odgadliśmy, ale co do ostatniego, podejrzewaliśmy zdaje się Rembrandta - wasz wynik wygląda na bardziej przekonywujący.
Zrobiłem użytek z Waszego odkrycia:
Gdański bogacz z najstarszym zegarkiem (tytuł pochodzi od redaktora portalu). I przepraszam, że wziąłem zdjęcie bez pytania Miałem zrobić swoje, ale ze względu na złą pogodę i obowiązki służbowe nie zdążyłem, więc pożyczyłem Holbeina z tego wątku.
jeśli chodzi o Holbeina młodszego, to jest on bardzo popularny w kulturze niemieckiej - TUTAJ ciekawy wątek o jego podobiznach na banknotach i medalach niemieckich...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum