Rozumiem. Ale czy masz pewność, że projekt został zrealizowany? bo ja już widziałem parę zatwierdzonych projektów na różne kamienice, które na pewno nie powstały. Może i z tym projektem z 1934 r. było podobnie?
Wydaje mi się, że wydzielony wątek, w którym możnaby zlokalizować obiekty w całości lub części zachowane sprzed katastrofy 45. roku byłby uzasadniony.
Chcę przyjrzeć się obiektowi przy Szerokiej 120-121.
Na zdjęciu z ok. 1938 obiekt stanowił taki obraz (od strony Świętojańskiej) wówczas gzyms jest zwieńczeniem trzeciego piętra, obecnie gzyms zamyka drugie piętro.
Częściowe wyjaśnienia w wątku "szeroka 121/122" ( http://forum.dawnygdansk.pl/viewtopic.php?t=5175 ). W razie czego służę dodatkowymi informacjami, o historii domu Szeroka 121/122 od XIX w. wiem dość dużo.
Załączam zdjęcie z lata 1946r (odbudowa), z widoczną też Szeroką 14 (inny wątek).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum