Połaziłem trochę po tym obiekcie i dosyć ciekawe wnętrze ma jezusicku jak tu nalot przeżyć,ja już się bałem z latarą łażąc miałem wrażenie że kierunki mi się pomerdały no i oczywista zero zasięgu komórki beton
mam pytanie w którym dokłay górdnie miejscu jest ten bunkier?Za odpowiedź z góry dziekuję
Najpierw Dzień Dobry Waść powiedz (w Przywitalni)a potem pytaj niemniej dokładna lokalizacja jest w linku do posta kol.totenkopfa . Dodam tylko że schron jest na terenie portowym.
Tobocianie - farciarzu penetrujący port, czy Wy aby nie zdradzacie jakich nadzwyczaj tajnych, strategicznych wiadomości? Ja tam pamiętam czasy kiedy za focenie dworców, których dokładne plany znaleźć można było tylko w niemieckich archiwach, prześladowali biednych tubylców. A już poważnie - ten schron wygląda na porzucony i zapomniany. Czy to tak w istocie jest?
Z tego co tam napisano, na terenach portowych w Gdansku wybudowano cztery takie schrony. Ten jest zaznaczony akurat na wyspie Ostrow, drugi jest zaznaczony w miejscu, ktore odwiedzil Tobocian, wiec powinny byc jeszcze dwa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum