Z podziękowaniem Oznacza to jedno, że kogoś moja uwaga ubodła i mam rację. Niedawno zresztą na ten temat była żarliwa dyskusja.
Mimo ostrzeżenia zaśmiecę forum fotografią czołgu.
czołg hucisko 1960.jpg
Plik ściągnięto 41430 raz(y) 70,66 KB
Ostatnio zmieniony przez dandola Sob Gru 12, 2009 7:53 pm, w całości zmieniany 2 razy
Ale ja bym wolał jakieś szersze ujęcie,
bo bardziej widok mnie interesuje niż sam czołg
EDIT
O Dandola edytował i też dodał - dzięki! - to juz mamy dwa zdjęcia Nie no skoro zdjęcia ktoś poszukuje (a nawet co najmniej dwie osoby), to to zaśmiecanie nie będzie (mimo że nawet dotyczy ogólnie mniej preferowanych powojennych czasów).
Mimo ostrzeżenia zaśmiecę forum fotografią czołgu.
Zamieszczona przez Ciebie fotografia w/g mnie prawie na pewno przedstawia czołg-pomnik vis-a-vis Akademi Medycznej. To jest typ T-34/76,który stoi tam do dzisiaj na innym postumencie-ten który stał przy Hucisku był typu T-34/85. Widać wyraźną różnicę w budowie ich wież.
_________________ Bacz byś nie zgłupiał od mądrości swojej.
czołg na zdjęciu zamieszczonym przez Dandola stał pierwotnie na Westerplatte przy grobach poległych obrońców jest to T-34-76 model 43,zaś narzeciwko A.M.G.jest T-34-76 model 41,
_________________ Wszystkie sztandary tak mocno już zostały splamione krwią i gównem, że najwyższy czas byłoby nie mieć żadnego. WOLNOŚĆ.
To ten Będzie czwarty:
http://www.odkrywca-onlin.../sherman2qh.jpg
Stał na tymczasowym cmentarzu żołnierzy sowieckich przy Al. Zwycięstwa po IIWŚ.
Czy to było to samo miejsce w którym stoi obecny pomnik?
Chyba nie.
Czołg przy Al. Zwycięstwa stoi (mniej więcej) w miejscu dawnej kawiarni Vier Jahreszeiten, tam raczej nie było takiego gęstego zadrzewienia jak to, które widać na zdjęciu z "Shermanem".
czołg na zdjęciu zamieszczonym przez Dandola stał pierwotnie na Westerplatte przy grobach poległych obrońców jest to T-34-76 model 43,zaś narzeciwko A.M.G.jest T-34-76 model 41,
Sabaoth napisał/a:
Dla przypomnienia, były trzy pomniki z czołgami: na Alei Zwycięstwa, na Westerplatte i na Targu Rakowym.
Faktycznie,kompletnie zapomniałem o czołgu z Westerplatte który niedawno odjechał do muzeum w Dżonowie.
_________________ Bacz byś nie zgłupiał od mądrości swojej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum