witam wszystkich! ja także będę zaglądać na forum, jestem z Rumi ale studiuję w Gdańsku i wszelkie informacje historyczne o gdańskiej architekturze są dla mnie cenne:)
Cieszę się, że zebrałem się i dołączyłem do szanownego grona miłośników Gdańska i okolic.
Mam 37 lat i całe życie spędziłem we Wrzeszczu. Na początku w "Górnym" okolice Chrzanowskiego a teraz mieszkam w Dolnym - okolice Mickiewicza.
Mam do zainteresowanych pytanie.
Czy też uważacie, że linia kolejowa Gdańsk - Gdynia bardzo dzieli Wrzeszcz na ten lepszy Górny i trochę gorszy Dolny - czasami nawet człowiek "czuje" granicę gdy przejeżdża przez most na Kościuszki.
Kezard...przegonią nas z tą tak ważną dysputą z wątku "powitania..." może przywrócić jakiś wątek powojennowrzeszczański w Bla bla bla albo Nie-dawny Gdańsk
(Projekt Dolny Wrzeszcz dotyczy przedwojnia i tez autorzy uważają, że to linia kolejki dzieli..) Ja uważam,że dzieli Grunwaldzka.
I witaj, krajanie!!
Kezard...przegonią nas z tą tak ważną dysputą z wątku "powitania..." może przywrócić jakiś wątek powojennowrzeszczański w Bla bla bla albo Nie-dawny Gdańsk
Witam Kezarda. I przeganiam z tą tak ważną dyskusją. Zakładajcie osobny wątek.
Ano jest! Wrzeszcz w Nie-Dawny Gdańsk, sam - SAM Sabaoth założył...
Tam kukać, Wrzeszczanie!!! i foty wklejać bezcenne(szuka ich Gabriela Danielewicz do książki o Dolnym Wrzeszczu!!!)
Szanowny Dostojny- solidnych Wrzeszczan by mógł od razu na tę ścieżkę... panie na prawo, panowie na lewo??? a Wrzeszczanie(z dużej litery) na wprost...
Aktualnie robię projekt dyplomowy na Wydziale Architektury PG.
Zarejestrowałem się na forum, bo potrzebuję informacji na temat działki, na której projektuję budynek w ramach dyplomu. Pytanie zadałem w odpowiednim wątku, ale widać wiedza forumowiczów na ten temat się już wyczerpała.
Witam!!! Urodziłam się i mieszkam na Żuławach. Ciekawi mnie to co znajdowało się tu kiedyś ... bo żyli tu ludzie z pasją!!! Dzięki Waszemu Forum myślę, że wiele zagadek z mojej okolicy uda się rozwikłać
no dzień dobry:)
Jestem na pierwszym roku historii sztuki, i jest bardzo duży nacisk na historię Gdańska, dlatego mam nadzieje, trochę się tu podkształcić:)
A no i jestem Magda, jak widać :]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum