Wysłany: Nie Lis 22, 2009 7:18 pm Poszukuje zdjec z ul.Biskupiej,Na Stoku i okolic
Witam wszystkich Forumowiczow.
Poszukuje zdjec z ul.Biskupiej,Na Stoku i okolic.
Najlepiej z czasow przed i po II wojnie.
A najbardziej skrzyzowanie ulic Biskupiej i Na Stoku.
Mieszkalem tam i jestem bardzo zwiazany z tym miejscem.
Blader zwłaszcza 2-gie zdjęcie , fajnie by zrobić porównanie.Dzisiejszy widok wyszedł by.....chodniki krzywe, jezdnia w dziurach itp, szara rzeczywistość Biskupiej dzisiejszej.Proszę o jeszcze .
Blader....koło Biskupiej vis a vis Dyrekcji Lasów Państwowych(gmach byłego szpitala miejskiego) znajduje sie bardzo ciekawy autentyczny zachowany zaułek.Kamienniczki są w całkiem niezłym stanie(zaglądałam tam latem jak jeszcze mogłam robic za"ziomala" w odpowiednim letnim odziewku teraz trochę strach)zachowały sie wnętrza klatek schodowych. Moze bys pstryknał pare fotek jesli nie boisz się lub moze masz stare zdjęcia tych rejonów, albo może ktos inny?
Blader....koło Biskupiej vis a vis Dyrekcji Lasów Państwowych(gmach byłego szpitala miejskiego) znajduje sie bardzo ciekawy autentyczny zachowany zaułek.Kamienniczki są w całkiem niezłym stanie(zaglądałam tam latem jak jeszcze mogłam robic za"ziomala" w odpowiednim letnim odziewku teraz trochę strach)zachowały sie wnętrza klatek schodowych. Moze bys pstryknał pare fotek jesli nie boisz się lub moze masz stare zdjęcia tych rejonów, albo może ktos inny?
Dzięki Grzechuuuuu z Roooozmryyy.Fakt wątek jest ale maało może ktoś go rozwinie bo ja niestety nie posiadam żadnych materiałów tylko niezaspokojoną ciekawość .
Mam pytanie, ale jeśli gdzieś była odpowiedź to proszę o skierowanie mnie pod odpowiedni adres. Na Biskupiej Górze nie byłem ze 30 lat, stąd nie jestem na bieżąco. Otóż chciałbym zapytać, czy ktoś dysponuje zdjęciem tablicy wmurowanej na Biskupiej Górze, a upamiętniającej gen. Batowa zwanego wyzwolicielem Gdańska, który nadał mu swe honorowe obywatelstwo?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum