Wysłany: Pon Cze 07, 2004 3:34 pm Królewsko-pruski znak wysokościowy
Mogłoby też być w "Grünowych zagadkach" ale lepiej dam to tutaj... znalazłem ostatnio coś takiego, byłem święcie przekonany że to wylot hydrantu i nawet niektórym z Was zdążyłem ten kit wcisnąć Ale na szczęście Mikołaj czuwał i uświadomił nas, co to tak naprawdę jest
Szkoda, że na tym mariackim nie widać jaka jest niwelacja (znaczy: wysokość ponad tzw. poziom morza). Potrzebna by była opalarka do farby olejnej chyba...
Co prawda nie królewsko-pruski, ale mimo wszystko znak wysokościowy z Doliny Radości.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Na przedwojenność wskazywałby skrót. A około 1,5-2 km dalej znalazłem następny, ale już polski "znak wysokości".
Nie miałeś geografii w szkole ? nie wiesz że góry się wypiętrzają i rosną? A inne podlegają erozji i maleją? Bierzesz taki znak pod pachę i przenosisz w odpowiednie miejsce - żeby sie zgadzało
I jeszcze jeden "HaPek" z Wrzeszcza - z kamienicy przy Placu Komorowskiego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum