A gdzie jeszcze są domki szachulcowe?No jeszcze przy kościele św.Trójcy....i nad Motławą taki "wystupisz" w kamiennicze szachulcowy jest. I jeszcze na Wyspie Spichrzów też jest szachulcowy dom , kiedyś była tam szkółka pływacka .
Jeszcze jest szachulec przy placu Wałowym (ostatni odnowiony), i na podwórku (hmm którymś za ratuszem głównomiejskim mały galeriowy szachulec ) i Domek Młynarza przy Wielkim Młynie . No Inga weż daj całaść fotki bo umrę z ciekawości i będziesz mnie mieć na sumieniu .
Domek młynarza to akurat ma elewację głównie ze styropianu z naklejonymi belkami Jak już, to typowałbym raczej budynek obok Wielkiego Młyna, na rogu ul. Na Piaskach i Podmłyńskiej. Ale zastanawiam się też nad budynkiem przy ul. Zbytki...
Zbytki - to chyba powojenna rekonstrukcja jest?
Szachulec to było tanie budownictwo i w związku z tym mało trwałe. Np. kiedyś obie strony ul. Sandomierskiej, od zakrętu do przejazdu były zabudowane szachulcem. No i co dziś z tego zostało? Nic.
Ale zastanawiam się też nad budynkiem przy ul. Zbytki...
A jednak do końca nie zagięłam
groszek napisał/a:
No Inga weż daj całaść fotki bo umrę z ciekawości i będziesz mnie mieć na sumieniu .
Całą fotkę wrzucę jak znajdę płytkę na której ją mam, pewnie jutro Ale przynajmniej dzięki Pumeksowi nie będę Cię miała na sumieniu Zresztą Twoja wypowiedź to ni mniej, nie więcej tylko wstrętny szantaż był
Punktacja:
Panbary 2
Sabaoth 1
Anker 1
Pumeks 1
seestrasse 0,5
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum