Od roku 1909 funkcjonował tu Okręgowy Zakład Ubezpieczeń dla Prus Wschodnich. Później w obiektach dworu mieściła się szkoła dla dziewcząt. Po wojnie zespół dworski pełnił kolejno funkcje szpitala dziecięcego, sanatorium przeciwgruźlicznego, i hotelu dla pielęgniarek.
_________________ Ponury Zwracacz Uwagi na Wykraczających Poza Ramy
Weźcie wy i mnie nie denerwujcie Też bym się chętnie przeszła, tylko co z tego ? Jak sobie pomyślę, jakie połacie Gdańska są mi kompletnie nieznane, to aż mnie... Poczekajcie na mnie, aż się repatriuję, no !
Jak się przerzucisz do Gdańska możemy iść jeszcze raz
Niestety, nie wszędzie się już da - i smutno mi kiedy pomyślę sobie o miejscach i budynkach, których już nigdy nie zobaczę, bo przestały istnieć - a ja dowiedziałam się o nich dosłownie chwilę za późno...
Dzięki nza pomoc, znalazłem, byłem tam. Aparat niestety powiedział mi NIE, i się rozładował, więc fotków nie ma. Bardzo chętnie także pisze się na jakiś taki wypad. A tak czy inaczej, w najbliższym czasie wrócę tam z aparatem. Miejscówka klimatyczna...
_________________ Gdańskie Ikarusy na zawsze żywe w sercach pasjonatów !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum