A ja polecam restaurację mojego kolegi w Kątach Rybackich (rzut beretem od Stutthof). Restauracja nazywa się Janosikówka i znajduje się na samym początku Kątów, po prawej jadąc ze Sztutowa. Jedzenie pyszne, dosyć tanie, a porcje duże. Więcej na stronie www.janosikowka.com.pl
W "Skarbie mennonitów" J. Sawicki pochlebnie wyraża się o żurku w "Flisie" w Dworku (a może Nowej Kościelnicy) mam go po drodze na wieś, ale do tej pory skosztowałem tylko kawę. Widziałem tam nawet Japończyków pijących wino do jakiegoś mięcha oraz innych konsumentów kosztujących smakowicie wyglądające dania... Zawsze jestem po obiedzie, albo tuż przed domową konsumpcją, niemniej jednak kiedyś coś tam zmłócę i wtedy się podzielę opinią ;)
A, Flisa polecam - nawet bardzo polecam. Od lat jest tam bardzo smacznie. I to smacznie jest bez względu na to czy jestem prywatnie, czy z grupą... Więc "zmłóć" tam coś i podziel się opinią.
Jeśli ktokolwiek ma jakieś sugestie co do żywienia w okolicach Stutthofu, to poproszę, bowiem właśnie jestem na etapie układania planów wycieczek na sezon i muszę uwzględnić jedzonko po zwiedzeniu Muzeum Stutthof. Z góry dziękuję
_________________ Gdańszczanka
* * *
...ze słońcem w kieszeni i chmurą gradową...
...i mściwym toporem krzyżackim....
Jak tylko wyjeżdżam z grupą z tego terenu - wszyscy czym prędzej starają się wrócić do rzeczywistości - co m.in. objawia się wilczym apetytem...
Więc problem pozostaje...
_________________ Gdańszczanka
* * *
...ze słońcem w kieszeni i chmurą gradową...
...i mściwym toporem krzyżackim....
Naczytali się wreszcie foruma i ogłosili zabawę. - DB, jego lokalno - piątkowy dodatek ogłosił konkurs na najlepszy lokal gastronomiczny powiatu. Piszą, że ludność z całej Polski głosowała. Może więc to być jakoś miarodajne. Najlepszym lokalem ogłoszono Bar Bosmański w Stegnie. Niżej cały materiał z gazety.
Aha. Źródło - Dziennik Bałtycki, Żuławy i mierzeja (no tak to piszą ) 5.10.2012 r.
Nie wiem jak Wy. Ja lubię te prowincjonalne klimaty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum