Witam... Obecnie mogę o sobie powiedzieć Mazur na Żuławach... Odkrywam historie związane z regionem i coraz częściej stwierdzam iż faktycznie jest to krajobraz dla konesera...
Mieszko, lat 24 z zamiłowania historyk
kocham Gdańsk, kocham jego historię teraźniejszość i przyszłość (która ja także tworzę)
współorganizator powstającego stowarzyszenia "Młodzi dla Gdańska"
zajrzałem tu dzięki linkowi pod moim artykułem na stronie trójmiasto.pl ;)
Witam , mam na imię Bartek , zainteresowałem się historią Wrzeszcza i postanowiłem poszperać w sieci , no i jestem . Podobnie jak fanat mieszkałem na ul.Trawki a wcześniej na Reymonta , pozdrawiam forumowiczów
Jak to obyczaj nakazuje, chciałabym sie ze wszystkimi przywitać
Na imię mam Asia.
Na forum trafilam przypadkiem, szukajac informacji o starych domach na Żuławach, Mennonitach. Mieszkam "narazie " w Poznaniu ale kupilam niedawno ziemię ze starą osadą i domem drewnianym. Czasem tak sie czuje przyjeżdzając gdzies ,że to jest to miejsce no i tak tez z nami i z tym domem było. Zaczelismy myszkowac po necie, szukać historiI tego miejsca, zafascynował nas temat dawnych osadników, piekna architektura, przyroda, To magiczne miejsce. Szykujemy sie do odnowienia domu, i mamy jescze pare planów co do tego miejsca
pozdrawiam serdecznie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum