Wysłany: Wto Wrz 21, 2004 3:48 pm Drugie trzęsienie ziemi w Gdańsku?
Podobno jedno już dziś było - głównie w województwie "warmińsko-mazurskim" (Zopotter, nie komentuj tej nazwy ) ale ponoć w Gdańsku też - z tym że ja nie czułem. Natomiast kilka minut temu trzęsło mi się krzesło i komputer.
Podczas pierwszego wstrząsu siedziałem na zajęciach w sądzie i specjalnie się nie zdziwiliśmy, bo jak po Nowych Ogrodach przejedzie tramwaj to jest podobnie.
Ale ten drugi, jak już siedziałem w domu, to coś niesamowitego...
Ja jechałam w tym czasie samochodem i nie byłam w stanie odróżnić wstrząsów ziemi od wyrw w jezdni
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Było, było. W moim biurze w Chwaszczynie krzesło i monitor mi dyndały, tak jakby za ścianą przetaczał się wielki tir...
A dziewczyny z wyższego piętra uciekły do nas, bo się spłoszyły
_________________ "A ja sobie jeżdżę na motorowerze i nocą na szosie łapię w worek jeże..." (Jan Krzysztof Kelus)
No wiem, że było. Podali nawet w szwedzkich wiadomościach, zresztą zahaczyło o południową Szwecję. Ale co tam u Was mogło się trząść, te piaski naniesione od nas przez lodowiec?
Dla ciekawych cytat z Dagens Nyheter: "En jordbävning skakade pa tisdagseftermiddagen omradet vid sydoestra Östersjoen. Skalvet hade sitt epicentrum i den ryska enklaven Kaliningrad men kändes även i soedra Sverige." a dalej piszą o Gdańsku: "Jordskalvet inträffade vid kusten, ungefär 35 kilometer utanfoer Kaliningrad i Ryssland och 100 kilometer fran Gdansk i Polen."
Podczas pierwszego wstrząsu siedziałem na zajęciach w sądzie i specjalnie się nie zdziwiliśmy, bo jak po Nowych Ogrodach przejedzie tramwaj to jest podobnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum