Wysłany: Pon Wrz 20, 2004 1:14 am Przy Wielkiej Alei i Bramie Oliwskiej
Kilku osobom wspominałem już o moim piątkowym spacerze wzdłuż Wielkiej Alei i po Cmentarzu Bożego Ciała. Dla ilustracji załączam trzy fotki.
Pierwsza to płyta na pomniku Gralatha - jeszcze jej chyba nie było na Forum...
Druga to odkryty przezemnie właśnie przedstawiciel kolejnego narodu na Cmentarzu Bożego Ciała - tym razem Norweg.
Na trzeciej widać efekty zabrania się przez tajemnicze siły za konserwację zabytkowych nagrobków na cmentarzu - wokół wielu z nich wycięto krzaki, niektóre oczyszczono i wyzłocono. Nie wiem kto to zrobił, ale chwała mu za to.
Przypominam, że czas płynie, a w tym roku mamy przecież zapalić 1 listopada znicze na wszystkich gdańskich cmentarzach - zwłaszcza tych zmiecionych z powierzchni ziemi. Dobrze byłoby, gdyby powoli już się określać, kto gdzie postawi znicz.
dla tego, kto zabrał się lub zadecydował, żeby się zabrano za renowację nagrobka.
Ja mogę się już oświadczyć co do cmentarza, ale może Rektór jako koorydynator akcji zrobi o tym osobny wątek?
Pierwsza to płyta na pomniku Gralatha - jeszcze jej chyba nie było na Forum...
Ja się wybierałem, wybierałem się, wybierałem się... I dopiero sam Rektór musiał fotę pstryknąć.
Cytat:
Na trzeciej widać efekty zabrania się przez tajemnicze siły za konserwację zabytkowych nagrobków na cmentarzu - wokół wielu z nich wycięto krzaki, niektóre oczyszczono i wyzłocono. Nie wiem kto to zrobił, ale chwała mu za to.
Brawo dla tajemniczych sił.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Tam nie chodzilo o legitymacje, tylko o przynoszenie wegla staruszkom mieszkajacym np. na X pietrze i o malowanie niezmywalna farba na scianach odciskow dloni!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum