Wysłany: Wto Paź 14, 2008 12:44 pm poszukuje informacji o kamienicy przy ul.Tobiasza 6-7-8
Poszukuje do dyplomu jakiś informacji o kamienicy przy ul. Tobiasza <aktualnie są tam 2- chodzi o kamienice z czerwonej cegły widoczna od podwala staromiejskiego >. Kontakt pod MissZebra@interia.pl
no więc byłam a archiwum, ale tam znajduja sie tylko dokumenty z 1844 r, sa tam kamienice ale nie te, mój budynek powstał ok 1910 r.
Przejrzałam biblioteke Panu, w nowych albumach o Gdańsku brak czegokolwiek, zbiory przed 1945 przetrzepałam częściowo- tu raczej na wyczucie. Pani ze zbiorów fotograficznych znalazła jakies 2 fotografie ale wydaje mi się e to nie to, w przyszłym tyg pójde jednak sprawdzic te poszlaki.
Słyszałam ze jeszcze w Muzeum Historycznym Miasta Gdańska moze cos byc w zbiorach foto, tam mnie jeszcze nie było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum