Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 5:23 pm Re: Instytut Herdera - album
lukasz996 napisał/a:
w związku z tymi planami nie są udostępniane , komercyjnie, zdjęcia ze zbiorów.
Zamówiłem dla jednostki cztery wysokiej rozdzielczości skany (ważą po ok. 100 MB) i nie było z tym problemu. Oczywiście, zamówiłem je w celu zrealizowania ekspozycji (a więc niekomercyjne przedsięwzięcie), ale poszło gładko. Gdyby naprawdę "pilnowali się" z ich rozchodzeniem, to pewnie by tych zdjęć nie reprodukowali, nawet dla innych wystaw, tak sobie myślę.
Zamówienie zostało zrealizowane w maju-czerwcu tego roku. Fakt, miało ono charakter niekomercyjny (zdjęcia służą do uzupełnienia ekspozycji historycznych, działalność non-profit). Dla jednostki, czyli firmy, w której pracuję (PKFM "Twierdza Gdańsk")- trochę skróciłem myśl...
Swoją drogą, w formularzu, który wypełniałem, równie dobrze mogłem podać inne dane, więc sobie myślę, że gdyby naprawdę planowali teraz wydawnictwo, które wymagałoby zachowania tych zdjęć póki co dla siebie tylko, to by na jakiś czas wstrzymali się ze wszelkimi reprodukcjami, w tym również dla przedstawicieli różnych gmin, instytucji kulturalnych itp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum