_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
Jakiś bubek z Warszawki ma decydować o NASZYM kanale, ale nie może, bo jest burdel prawny.
W lecie była afera o solanki w Sopocie. Wszyscy psy wieszali, że KMS spóźniło sie z podaniem o łaskawe zezwolenie do Warszawki. Ale nikt sie nawet nie zająkął o idiotycznym systemie, w którym jakiś urzędol z Warszawki decyduje o tym, czy Sopot na własnym terenie ma prawo korzystać ze swojej własnej studni...
MInisterstwo miało rozsądzić, bo Urząd miejski z marszałkowskim kłóciły się o to, kto ma za Kanał płacić od dobrych kilku miesięcy :(
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
najszybciej by pewnie poszło, gdyby okolicznym nudzącym się na Oruni wokół Kanału panom postawić po winie... zaraz by skrzyknęłi odpowiednią brygadę kanałową
Panowie wokół Kanału są bardzo mili. Kiedyś nawet pozowali mi do zdjęć i częstowali winem
Na pewno by się zgodzili, gdyby sympatyczna blondynka przyszłą ze skrzynką trunku
No ja nie wiem, czy tacy mili...
Jakieś 3 tygodnie temu jechałem wzdłuż kanału od Pruszcza, na Orunii zaatakowało mnie 3 podchmielonych gości, było mało przyjemnie, na szczęście umiem jeździć ostro na rowerze...
_________________ "A ja sobie jeżdżę na motorowerze i nocą na szosie łapię w worek jeże..." (Jan Krzysztof Kelus)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum