Od urodzenia czyli od grudnia 1962 - ponoć zima stulecia mieszkaniec Sopotu - rodzony w Redłowie bo w 1960 zlikwidowali szpitalną mozliwość rodzenia się w Sopocie.
Z szacunkiem do osiągnięć tego forum , z oczopląsem dla ogromu , przebijam się systematycznie i orientuję w "terenie" forum.
"Znamy się mało więc ja może pare słów o sobie, na początek..." A więc urodziłem się w Elblągu w roku 1984, ale rodzina moja wywodzi się z Gdańska (od pradziadków). Sam od 5 lat mieszkam w Danzig, co związane jest z pobieraniem nauk na miejscowym uniwerku. Historia to jedno z moich hobby, a odnalezienie tej strony sprawiło mi wiele radości. Okazało się bowiem że NIE JESTEM SAM !!! Pozdrawiam - Michał
Witajcie,
jak obyczaj tego forum mówi nowy uzytkownik powinien sie przywitać. Juz kilka postów napisalem ale dopiero dzis udalo mi sie przysiąśc i napisać coś o sobie. Urodzilem sie w Gdańsku, mieszkam w Gdańsku i lubie Gdańsk i jego zabytki. Nie wszedzie jak dotąd udało mi sie wejść gdzie bym chciał ale to sie zmieni mam nadzieje w przyszłości. Forum i posty na nim zamieszczane śledze od kilku miesięcy jednakże dopiero niedawno udało mi sie na nim zarejestrować. Oprócz Gdańska interesują mnie również liczne zabytki i pomniki "ludzkiej pracy" w bliskiej i nieco dalszej odległości od gdańska. Ostatnio zwiedzam Żuławy i tam szczególnie zaciekawił mnie temat mennonitów - i tym co z nimi związane. Miedzy innymi dlatego stworzyłem nowy temat odnośnie mennonickich cmentarzy i symboli na nagrobkach. Na temat forum moge powiedzieć tyle ze ciesze sie że jest tylu ludzi którzy interesują się historią i zwiedzaniem swoich okolic - to piękne.
A zatem na koniec wszystkim mówię cześć Tomek.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Witam i pozdrawiam wszystkich.
Jestem Trójmieszczaninem. Urodzony pół wieku temu w Sopocie, większość żywota spędziłem w Gdańsku (na Starym Mieście), od pewnego czasu mieszkam na peryferiach Gdyni.
Cieszę się, że czas stopniowo zaczyna mi pozwalać na pierwsze kroki w stronę tak wytrawnego grona znawców Trójmiasta, jak cni Forumowicze. Doskwierać mi zaczęła rola sporadycznego gościa, wolę być - choćby na razie też sporadycznym - użytkownikiem Forum. Mam nadzieję, że moje trochę wiedzy i doświadczenia też się komuś przydadzą, ale to pewnie wypłynie za sprawą czasu i odpowiednich okoliczności.
Wspaniałego dnia wszystkim!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum