Pięknota. Te pierwsze zdjęcia są chyba zrobione przy jakimś kościółku. A co oznacza krzyż z drugiego zdjęcia ?
Drugie i trzecie z pierwszej partii zdjęc to rzeczywiście elementy kościółka w Kończewicach, a aniołka pstryknęłam na cmentarzu obok niego.
Co do krzyża... no i tutaj mnie zagiąłeś. Ni czorta nie mogę sobie przypomnieć gdzie go wypatrzyłam. Muszę palcem po mapie przypomnieć trasę wycieczki i może, metodą skojarzeń...
_________________ When a man is tired of Gdańsk he is tired of life /niby Oscar Wilde/
ja za to wiem, co przedstawia ostatnia fotka (alez bystra jestem )
wieza cisnien na stacji Nowy Dwór Gdanski
i komu to, panie przeszkadzalo, ze tak zacytuje sobie Teya
Ale faaajne. To pierwsze jest bardzo malownicze. A są jeszcze takie cmentarze ? Tak zachowane ? To chyba jakieś przeoczenie władz (nie tylko) komunistycznych.
Takich zachowanych cmentarzy na Żuławach jest sporo. A uratowała je chyba "prowincjonalność". Kolega dał mi namiary na jeden fajny - więc chyba wybiorę się tam niebawem z aparatem.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Takich zachowanych cmentarzy na Żuławach jest sporo. A uratowała je chyba "prowincjonalność". Kolega dał mi namiary na jeden fajny - więc chyba wybiorę się tam niebawem z aparatem.
Może chodzi o Przyjaźń? Jest tam piękny cmentarz, zdaje się z przełomu XIX i XX wieku. Wiele "nagrobków" ma pewien gdański aspekt
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum