niektorzy nie maja wyboru,a jak bylem w styczniu to widzialem ,pod adresem Biala 7 (co to u Mikolaja mozna zobaczyc napis "Siemens GMBH") wszystko bylo wyburzone i fundamenty pod jakowes nowo budowe kopali.
_________________ "...robala co mnie zzera wciaz zalewam sam..."
niektorzy nie maja wyboru,a jak bylem w styczniu to widzialem ,pod adresem Biala 7 (co to u Mikolaja mozna zobaczyc napis "Siemens GMBH") wszystko bylo wyburzone i fundamenty pod jakowes nowo budowe kopali.
czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć czym ma być trasa czerwona.
Mówiąc najprościej miałby to być tunel łączący Gdańsk z Gdynią, pomyślany jako alternatywa dla przeładowanego ciągu komunikacyjnego Al. Zwycięstwa/Grunwaldzka. W Sopocie pewnie stworzą swój odcinek, w Gdańsku to wciąż fantasmagoria (priorytet ma wybudowanie stadionu na ME 2012). Nie rozumiem czemu postawiłeś to pytanie a propos znikającej Oruni.
live4ever napisał/a:
Słyszałem o niej wiele razy a żadnej informacji w necie na jej temat nie ma
Są. Za słabo googlowałeś.
_________________ BillyBoy na kłopoty ma zawsze środek złoty.
ktoś w tym wątku wspominał o trasie czerwonej więc pomyślałem że może są jakieś sensowne rozwiązania komunikacyjne wymyślone dla oruni ale jak widze się rozczarowałem
Miałam szczęście przez całe 3 tygodnie mieszkać na Oruni i to były najpiękniejsze 3 tygodnie w moim życiu Jakoś nie odniosłam wrażenia, że to niebezpieczna dzielnica (może dlatego, że byłam tam tak krótko). Co do zabytków... Dobrze, że ktoś się nimi zajął, kiedy ja tam byłam (jakieś 3 lata temu) nie były w dobrym stanie... Kuźnie jest przepiękna, dobrze, że będzie odrestaurowana, budynki z szachulca zdecydowanie mają w sobie to "coś"...
Brawo nareszcie ktoś pomieszkał na Oruniu i się niebał. Szkoda że tak późno stwierdziliscie że warto tam coś ratować od zapomnienia. Niezapomnijcie o historji Oruni kiedy powstała i przez kogo została załozona a nie tylko opowiadac jaki element tam miesza. Szkoda że nik nie uratował starych płyt nagrobnych ze starego cmentaza no ale to chyba zawiele.
Pozdrawiam
Zły i okrutny element z Oruni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum