no i 3 obiekty, które udało mi się jakoś rozpoznać
A - to dawna plebania przy kościele pw Bozego Ciała (rozebrana kilka lat temu)
B - w tym miejscu (na górce koło mc donalda) znalazłem resztki zabudowań i duuzo śmieci
H - na zdjęciu jest budynek który musiał należeć do zabudowań tej działki
i jeszcze pytanie do Gargoyle dfl - czy możesz powiedzieć gdzie by mniej więcej była "świniarnia" o której wcześniej wspominałeś
domek.JPG domek (H) - stał prawie tam gdzie dzisiaj jest Leader Price
Plik ściągnięto 12599 raz(y) 5,11 KB
DSC01069 300.jpg ruina i śmieci (B) - przechodząc obok widać tylko krzaki, dopiero jak się wejdzie na górkę to widać co widać
Plik ściągnięto 12599 raz(y) 37,15 KB
plebania.JPG plebania (A) - fragment zdjęcia z parafialnej strony
Plik ściągnięto 12599 raz(y) 11,73 KB
Ostatnio zmieniony przez grzechuu Sro Kwi 19, 2006 8:48 pm, w całości zmieniany 1 raz
Och, pamiętam tą plebanie. Człowiek nie pamięta jak to było pare lat temu.
Szkoda że jest tak mało zdjęć początków moreny bo coraz więcej ucieka z pamięci
a ja myślałem, że owa świniarnia znajdowała się mniej więcej w miejscy dzisiejszej pizzerii Krokodyl mój ojciec był kiedyś kierownikiem na budowie (kanalizacje) w latach wczesnych 80tych i cos kiedys wspominal, ze wlasie tam jakies świńsko-podobne gospodarstwo było
no na tej mapce w miejscu dzisiejszego Krokodyla są takie 2 podłużne budynki (koło literki H), więc myślę, że to mogły być jakieś świniarnie, obory, stajnie itp.
być może gdy budowano osiedle to świnki przeniesiono tu bliżej (???), no albo istniały 2 świniarnie (???)
a teraz na moment z innej beczki - dzisiaj (w sumie wczoraj) na wykładzie o koszarach była grupa Hossa i przez przypadek pokazali jakiś projekt Wyspy Piecewskiej
no i widzimy - osiem 17-piętrowych wieżowców
Stana na tzw. "Wyspie Piecewskiej" w okolicy stacji BP
Moim zdaniem te wiezowce i tak nie "zrusza" widoku na Morenie. Wszedzie tam wiezowce stoja i maja sie dobrze, choc szare i brzydkie.
Widoczek bedzie niezly z tych wiezowcow.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum