Na początek też tak pomyślałem, ale nie. Moi dziadkowie mieszkali na Pestalozziego vis a vis placu Wybickiego i znam dobrze tą panoramę, za dużo tu drzew i nie ma wieży obserwatorium. A patrząc w drugą stronę, plac powinien być zaknięty pierzeją domów przy Pestalozziego i nie byłoby wieżowców.
Moim zdaniem oglądamy Dzierżyńskiego w kierunku pl Komorowskiego.
Na pierwszym planie - skrzyżowanie tejze ulicy i Kościuszki, w tle wieżowce z pl Komorowskiego. Na drugim - przystanek "ósemki", pierwszy od pętli. Pod oknem, z którego zrobiono zdjęcie widać schodki prowadzące do "Górnika". Zgadłem ?
Moim zdaniem oglądamy Dzierżyńskiego w kierunku pl Komorowskiego.
Na pierwszym planie - skrzyżowanie tejze ulicy i Kościuszki, w tle wieżowce z pl Komorowskiego. Na drugim - przystanek "ósemki", pierwszy od pętli. Pod oknem, z którego zrobiono zdjęcie widać schodki prowadzące do "Górnika". Zgadłem ?
To bardzo prawdopodobne, na 99,9%. Tylko czy domy przy Dzierżyńskiego miały taką nadbudówkę, bo nie pamiętam. Po prawej stronie, za pierwszymi domami byłby plac Wybickiego.
Brawo MarekZ Tak,fotke zrobił Alex z okna ul Dzierżynskiego, początek lat 70-tych.Długo sie z Cześkiem zastanawialiśmy, jak napisać,ze chodzi o wrzeszczańską pętlę tramwajową, której juz nie ma...i wyszło,że to techniczno-inżynieryjny temat,czyli ..politechniczny....
(jesteście błyskawice-nie do wiary,to bylo trudne zdjęcie...)
Natomiast nie pytajcie,czym jest prawie pionowy drąg widoczny na pierwszym planie,bo sam autor fotki nie pamięta stelaż antenty telewizyjnej ???wysiegnik do mocowania flagi ???
Natomiast nie pytajcie,czym jest prawie pionowy drąg widoczny na pierwszym planie,bo sam autor fotki nie pamięta stelaż antenty telewizyjnej ???wysiegnik do mocowania flagi ???
No to proszę:pytanie brzmi nie tylko gdzie, ale także- jakim cudem ??? Hi hi...przepraszam za jakość foty,miała byc inna-zagwozdka ciesielsko-kowalska, ale póki co jeszcze nie umiem z tamtej fotki usunać reklamy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum