Wysłany: Pon Kwi 30, 2012 10:54 am Witam serdecznie
Witam serdecznie , nazywam się Kazik Kaszubowski , jestem trojmiejskim muzykiem.
Od ponad 40 lat mieszkam w Gdańsku przy ul. Długie Ogrody. Gdy odkryłem to forum ok 2 tygodnie temu , zmieniło ono moje dotychczasowe spojrzenie na Dzielnice w której się urodziłem , dorastałem i teraz żyję . Mam nadzieję , że dzięki cennym wypowiedziom i materiałom historycznym zamieszczanym przez Dostojnych Forumowiczów będę miał możliwość dalszego odkrywania tej Pieknej Historycznej Przestrzeni.
Pozdrawiam
Kazik Kaszubowski
Chciałem się grzecznie przywitać i przedstawić przy pierwszym logowaniu. Do odwiedzin tutaj zachęcił mnie jeden z Was. Pochodzę z Sopotu, jestem swego rodzaju "kundelkiem": ojciec z Wilna, mama ze "Scyzoryków".
24 lata temu rozpocząłem pracę w samym sercu Głownego Miasta, po czterech zdradziłem Gdańsk dla Rzymu i Nowego Yorku, potem powrót do Sopotu, trzyletni epizod oliwski. Obecnie od 4 mieszkam i pracuję w pobliżu jednego z południowych kamieni granicznych Wolnego Miasta, w Sobowidzu. Na moim terenie także inna gdańska rogatka: w Gołębiewie Średnim, wzdłuż szosy na Starogard.
Od czasów licealnych (przełom lat 70/80 ubiegłego stulecia) jestem fanem i śledzę losy Twierdzy Wisłoujście. Kiedy tylko mam okazję - odwiedzam.
Żegluję po śródlądziu, gitaruję, włóczę się się z harcerzami i na motocyklu.
To chyba tyle. Do przeczytania. Nie bijcie za nawyki z innych forów
witamy "Diabła"
_________________ "Nie ufać myślicielom, których umysły wprawia w ruch dopiero cytat"
Emil Cioran — Zeszyty 1957-1972
Witam, znalazłem w końcu czas aby zgłębiać historię tego pięknego miasta, pozdrawiam wszystkich i liczę na pomoc w szukaniu i poszerzaniu wiedzy :-), mam nadzieję, że i moja sie przyda
walczę o lepszy wizerunek Dolnego Miasta. mam nadzieję, że znajdę tu wsparcie.
pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów
Ja tez walczyłem robiąc ogród przed budynkiem lakowa 34 ale wszystko zostało zniszczone pomimo drutu kolczastego .... ogród został przekopany, została zasiana trawka zostały zasadzone krzaki i lampki solarne już nic nie zostało
Witam
Założyłem konto już jakiś czas temu , ale wiecznie gdzieś zalatany czytam z doskoku . Czas trochę zwolnić i poświęcić więcej czasu na to co wszyscy tu zalogowani lubimy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum