Taa. Różnicę, to jest 152.650.000 PLN, dołoży budżet państwa a konkretnie MKiDN. Co by propagować w ramach działania, priorytetu i programu. I pomyśleć, że w czasach upamiętnianych wystarczył powielacz za kilkadziesiąt marek i twardy tyłek.
???
Resztę dołoży Miasto. Minister może się dorzuci do kosztów utrzymania.
-Powiedz mi po co jest ten miś?
-No właśnie po co?
-Otóż to nikt nie wie po co więc nikt nie będzie pytał.
(...)-Misio sobie zgnije na świeżym powietrzu a my zrobimy co?
-Protokół zniszczenia!
-No to po jednym.
No i co się zmieniło?!
Dzisiaj na zebraniu Wspólnoty przegłosowaliśmy wzrost stawki funduszu remontowego z 2,20 na 3,50 / m2 (m. in. fasada do zrobienia - obszar ochrony konserwatorskiej). Gmina ma udział w naszej kamienicy. Cytat z przedstawicielki GZNK "ja przeciw, miasto zawsze przeciw".
Na naszą stara kamienice nie przyjedzie telewizja i nie będzie w prasie, oj nie...
Wczoraj miałam chwilę czekając i przeszłam się Łąkową. Stan jezdni jest poniżej wszelkich standardów i dobrze się musiałam gimnastykować, żeby mnie przejeżdżające samochody nie ochlapały.
Stan elewacji kamienic rozpaczliwy, ale przed skrzyżowaniem z ul. Śluza nagle pojaśniało - elewacja odnowiona, pięknie się prezentująca wśród szaroburego sąsiedztwa.
Podchodzę bliżej, na jedynej wyremontowanej elewacji jest tablica "Referat Ochrony Zabytków Urzędu Miasta Gdańska".
No i wszystko jasne
EwkaW - to dość dawno nie byłaś na Dolnym Mieście. Są jeszcze 3 odnowione elewację: róg Wróblej i Toruńskiej, róg Zielonej i Przyokopowej(?) i gdzieś jeszcze w okolicy Zielonej - miejscowi niech mnie poprawią. Ale biorąc pod uwagę resztę to jedna (4) jaskółki wiosny nie czynią, chociaż miło na nich zawiesić oko
luanda jeżeli przegłosowaliście to podwyżki i tak obejmą lokale gminne mimo głosu na nie.
Chyba że źle zrozumiałem i przegłosowaliście większością właśnie na nie
Dzięki Dana za sprostowanie mojej niewiedzy Rzeczywiście rzadko tam bywam, ale następnym razem zrobię większy spacer. Skręciłam w ul. Śluza i dlatego nie widziałam okolic Zielonej. A Śluza mnie podłamała, bo kiedyś tam mieszkał na parterze kolega z klasy licealnej, tłumnie go odwiedzaliśmy, również w ramach wagarów. Dom był wtedy okazały, teraz to obraz nędzy i rozpaczy
luanda jeżeli przegłosowaliście to podwyżki i tak obejmą lokale gminne mimo głosu na nie.
Chyba że źle zrozumiałem i przegłosowaliście większością właśnie na nie
...ulica Zielona to ulica mojego dzieciństwa...Chociaż już tam nie mieszkam od 1982,ale zawsze mnie ciągnie na stare śmieci,dokładnie do kamienicy Zielona 20.Przydałby się jej remont.Nawet taki jak na rogu Przyokopowej,chociaż nie jestem zwolennikiem steropianizacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum