Miło mi poinformować że remont budynku przystani dobiegł końca. Wbrew różnym głosom dawne przeznaczenie budynku zostało zachowane, dalej swoją przystań mają tu kajakarze, chociaż zagościła tu również restauracja i kilka pokoi gościnnych, a także klub nurkowy. Tak, tak jam to uczynił, sam z własnej woli i bez niczyjego wsparcia (no wsparcie duchowe było, ale finansowe....szkoda gadać). Teraz mam satysfakcji trochę że ten piękny obiekt przestał szpecić gdańską starówkę (300 km>>). Zapraszam wszystkich w nasze skromne progi. Więcej informacji na: Klub Morskiej Przygody www.olowianka.eu
Nie, ale przed ich wymianą musieliśmy pokonać kilka problemów technicznych. Ostatnie elementy stolarki okiennej i drzwiowej będą wymienione w najbliższych dniach.
Dokumentacja remontu została przygotowana i zatwierdzona kilka lat temu, wtedy dostępność innych rozwiązań była znikoma. Teraz kiedy postanowiłem uratować budynek przystani nie było już czasu na zmiany i co za tym idzie nową "drogę przez mękę" dla zdobycia wszelkich pozwoleń. Kiedy zaczynaliśmy prace, stan niektórych elementów konstrukcyjnych był tragiczny i czekanie do następnego sezonu budowlanego ( z jesienią i zimą po drodze) mogłoby się źle skończyć.
Dołożyliśmy wszelkich starań aby styropian był niewidoczny dla "niewtajemniczonych" i myślę że ten cel osiągnęliśmy.
Zresztą zapraszam wszystkich do "zwiedzenia" przystani i osobistego sprawdzenia.
Na hasło " forum dawny Gdańsk " gwarantuję rabat na zimny browarek
Również byłem z małżonką zobaczyć obiekt.
Bardzo miłe zaskoczenie bo oprowadzono nas i po salach i po pokojach gościnnych.
Z tego co usłyszałem pracują pod dużym okiem konserwatora i starają się wszystko zrobić wg planu.A plan przedstawiła nam bardzo sympatyczna szefowa-znaczy żona szefa brawo,naprawdę brawo!
Oby wszystko wyszło tak jak zaplanowaliście!
I już wiem gdzie w najbliższym czasie wpadniemy na piwko! nie mówiąc o dużej uroczystości...
Pozdrawiam ołowiankę.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum