Dawny Gdańsk Strona Główna Dawny Gdańsk

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Witamy nowych użytkowników!
Autor Wiadomość
villemo 

Wysłany: Wto Paź 13, 2009 7:57 am   

Witaj ulegający pokusom:)

konigsberg 

Wysłany: Sro Paź 14, 2009 9:12 pm   

Witam
Interesuję się historią naszego regionu ,więc obecność na tym forum jest dla mnie niemalże obowiązkiem.. :wink:
Pozdr

groszek 

Wysłany: Czw Paź 15, 2009 12:35 am   

konigsberg napisał/a:
więc obecność na tym forum jest dla mnie niemalże obowiązkiem
Mam nadzieję ze miły to obowiązek a nie tak uciążliwy jak np. małżeński :wink: .Witaj :== .

Buczek 

Wysłany: Czw Paź 15, 2009 10:10 am   

Witam.
Jestem Gdańszczaninem z urodzenia i zamieszkania, ale coraz częściej ciągnie mnie na Żuławy [gdzie mieszkałem raptem 7 miesięcy], stąd też mój ulubiony tutaj dział to "Dzieje się na Żuławach" oraz inne poświęcone tej krainie. Oczywiście od innych tematów nie stronię. Szczególnie, że KOCHAM GDAŃSK i czuję, że ciągle Go zbyt mało znam.
Od dłuższego czasu obserwuję [obczytuję] w milczeniu to Forum i co mógłbym powiedzieć... - ciekawe miejsce, ciekawi ludzie, ciekawe tematy! Postanowiłem się ujawnić i z czasem może uaktywnić na Waszym... tzn. naszym Forum.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Dostojny Wieśniak 

Wysłany: Czw Paź 15, 2009 10:21 am   

Witaj :)

tadeuszpl 

Wysłany: Wto Paź 20, 2009 2:50 pm   Powitanie od nowego uczestnika Forum

Witam wszystkich miłośników dawnego jak i obecnego Gdańska, a szczególnie Dolnego Wrzeszcza

2hola 

Wysłany: Sro Paź 21, 2009 1:00 am   

Witam! Witam!
Zaglądałam, czytałam i mi się spodobało:). Głównie interesują mnie tematy dotyczące Borów Tucholskich, ale i ogólnie Pomorza. Sporo cennych dla mnie informacji na Forum.. zatem zabieram się do czytania.. a z czasem pewnie i do napisania;)
Pozdrawiam:)

Piotrs 

Wysłany: Pon Paź 26, 2009 8:36 pm   Witam wszystkich

Witam serdecznie wszystkich, mam na imię Piotr, zawodowo prowadzę biuro turystyki aktywnej, specjalizujące się w żeglarstwie http://www.wakacjepodzaglami.com.pl

Wiele lat temu zafascynował mnie akwen Zalewu Wiślanego i Rzek Delty Wisły (a tym samym i Żuław), jako alternatywy dla żeglowania po Mazurach. Z każdego rejsu pozostawały wspomnienia, refleksje i setki zdjęć. Na ich podstawie napisałem do "Żagli" cykl materiałów o szlaku z Gdańska na Zalew Wiślany i o portach Zalewu Wiślanego.

Potem, niejako samorzutnie, powstała strona internetowa htp://www.zalewwislany.pl - dla żeglarzy i wodniaków, gdzie początkowo zgodnie z nazwą były tylko materiały poświęcone temu akwenowi. Z biegiem lat dodałem tam działy Zatoka Gdańska, Po Wodach Gdańska, Rzeki Delty Wisły, Zalew Kaliningradzki, Kanał Elbląski i Pojezierze Iławskie.

Potem odkryłem to bardzo ciekawe forum, które śledzę od jakiegoś czasu aż wreszcie postanowiłem się odezwać. W stosownych działach postaram się zamieszczać ciekawe newsy ze swojej strony. Będę również wdzięczny za podsyłanie materiałów do umieszczenia na stronie.

Poza tym, często pływam jachtem motorówką na różne na ogół niekomercyjne wyprawy krótsze i dłuższe wyprawy po pięknych szlakach od Gdańska do Iławy. Jeśli będą osoby takimi rejsami zainteresowane, zapraszam na pokład i proszę o kontakt. Być może jeszcze w tym roku, na początku listopada zorganizujemy w weekend rejs w sobotę Górki Zachodnie-Przekop Wisły-Szkarpawa-Kanał Jagielloński-Elbląg a w niedzielę Elbląg-jezioro Druzno-rzeka Dzierzgoń i Balewka, rzeka Tina-Elbląg. Takie wyprawy zwykle organizujemy na zasadzie skladki na koszty paliwa.

Z pozdrowieniami, Piotr Salecki
piotr@wandrus.com.pl, tel. 501 647 139

mokuniewski 

Wysłany: Sro Paź 28, 2009 1:01 pm   

Witam Serdecznie,

mam na imię Marcin, jestem GDAŃSZCZANINEM z urodzenie, wyboru, pasji i miłości. Dotychczas jedynie śledziłem to forum, teraz zamierzam też nieco aktywniej to robić.

Serdeczności

Marcin

Nauticus 

Wysłany: Czw Paź 29, 2009 1:56 pm   

Zesłany na Sardynię, znowu mogę kibicować. Witam po przerwieeee ... :zgooda: :głupi_ty: :biedactwo:

villemo 

Wysłany: Czw Paź 29, 2009 5:51 pm   

Witam WSZYSTKICH serdecznie i pozdrawiam :huuurra:

Mikołaj 
Idi Admin

Wysłany: Czw Paź 29, 2009 6:42 pm   

Nauticus napisał/a:
Zesłany na Sardynię

weź mnie, weź mnie!!!!

danziger 
Korytarzanin

Wysłany: Czw Paź 29, 2009 6:55 pm   

Witajcie :co_jest:

Light 

Wysłany: Czw Paź 29, 2009 9:16 pm   

Witajcie :D

Przybywam z Warszawy, bom miłośnikiem i fanem oświetlenia ulicznego jest. Ufffffffff.

No, to już tak dużo o sobie powiedziałem,że szok :skolowany:

Ciekawe, czy znajdę tu bratnie dusze, dla których wszelki sprzęt oświetleniowy (a szczególnie najstarsze oprawy klasyczne) stanowi radość ?

Staszek

dandola 

Wysłany: Pią Paź 30, 2009 8:26 pm   

Pochodzę z Kartuz, w których spędziłem dzieciństwo. Pierwszy etap młodości spędziłem w Pruszczu, a drugi i następne w Suwałkach. Interesuje mnie historia, jak to u nas mówi się na Kaszubach mojej Rodnej Zemi i Tatczezny.

Odpowiedz do tematu