Witam.
Jestem Gdańszczaninem z urodzenia i zamieszkania, ale coraz częściej ciągnie mnie na Żuławy [gdzie mieszkałem raptem 7 miesięcy], stąd też mój ulubiony tutaj dział to "Dzieje się na Żuławach" oraz inne poświęcone tej krainie. Oczywiście od innych tematów nie stronię. Szczególnie, że KOCHAM GDAŃSK i czuję, że ciągle Go zbyt mało znam.
Od dłuższego czasu obserwuję [obczytuję] w milczeniu to Forum i co mógłbym powiedzieć... - ciekawe miejsce, ciekawi ludzie, ciekawe tematy! Postanowiłem się ujawnić i z czasem może uaktywnić na Waszym... tzn. naszym Forum.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Witam! Witam!
Zaglądałam, czytałam i mi się spodobało:). Głównie interesują mnie tematy dotyczące Borów Tucholskich, ale i ogólnie Pomorza. Sporo cennych dla mnie informacji na Forum.. zatem zabieram się do czytania.. a z czasem pewnie i do napisania;)
Pozdrawiam:)
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 8:36 pm Witam wszystkich
Witam serdecznie wszystkich, mam na imię Piotr, zawodowo prowadzę biuro turystyki aktywnej, specjalizujące się w żeglarstwie http://www.wakacjepodzaglami.com.pl
Wiele lat temu zafascynował mnie akwen Zalewu Wiślanego i Rzek Delty Wisły (a tym samym i Żuław), jako alternatywy dla żeglowania po Mazurach. Z każdego rejsu pozostawały wspomnienia, refleksje i setki zdjęć. Na ich podstawie napisałem do "Żagli" cykl materiałów o szlaku z Gdańska na Zalew Wiślany i o portach Zalewu Wiślanego.
Potem, niejako samorzutnie, powstała strona internetowa htp://www.zalewwislany.pl - dla żeglarzy i wodniaków, gdzie początkowo zgodnie z nazwą były tylko materiały poświęcone temu akwenowi. Z biegiem lat dodałem tam działy Zatoka Gdańska, Po Wodach Gdańska, Rzeki Delty Wisły, Zalew Kaliningradzki, Kanał Elbląski i Pojezierze Iławskie.
Potem odkryłem to bardzo ciekawe forum, które śledzę od jakiegoś czasu aż wreszcie postanowiłem się odezwać. W stosownych działach postaram się zamieszczać ciekawe newsy ze swojej strony. Będę również wdzięczny za podsyłanie materiałów do umieszczenia na stronie.
Poza tym, często pływam jachtem motorówką na różne na ogół niekomercyjne wyprawy krótsze i dłuższe wyprawy po pięknych szlakach od Gdańska do Iławy. Jeśli będą osoby takimi rejsami zainteresowane, zapraszam na pokład i proszę o kontakt. Być może jeszcze w tym roku, na początku listopada zorganizujemy w weekend rejs w sobotę Górki Zachodnie-Przekop Wisły-Szkarpawa-Kanał Jagielloński-Elbląg a w niedzielę Elbląg-jezioro Druzno-rzeka Dzierzgoń i Balewka, rzeka Tina-Elbląg. Takie wyprawy zwykle organizujemy na zasadzie skladki na koszty paliwa.
mam na imię Marcin, jestem GDAŃSZCZANINEM z urodzenie, wyboru, pasji i miłości. Dotychczas jedynie śledziłem to forum, teraz zamierzam też nieco aktywniej to robić.
Pochodzę z Kartuz, w których spędziłem dzieciństwo. Pierwszy etap młodości spędziłem w Pruszczu, a drugi i następne w Suwałkach. Interesuje mnie historia, jak to u nas mówi się na Kaszubach mojej Rodnej Zemi i Tatczezny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum