Dawny Gdańsk Strona Główna Dawny Gdańsk

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Budowa Moreny
Autor Wiadomość
Orka 

Wysłany: Czw Maj 28, 2009 3:34 pm   

Fasola_Gdańsk napisał/a:

Tak na marginesie, wez nie badz "miejscowym" i znajdz bloki amundsena 4 albo zablockiego 6 :)

Hehe a ja akurat wiem, gdzie jest Amundsena 4, bo mieszkali w nim moi krewni-na ostatnim pietrze. Piękny był widok w stronę Niedźwiadka, szkoda, że nie myśleliśmy wtedy o robieniu zdjęć "ku pamięci"

Rytlok 

Wysłany: Nie Maj 31, 2009 7:34 pm   Morena Zima 2007

Witam i przesyłam zdjęcia, które nawiązują mam nadzieje do temat.

DSC03124.jpg
Plik ściągnięto 11340 raz(y) 68,64 KB

DSC03111.jpg
Plik ściągnięto 11340 raz(y) 68,84 KB

Cypis 

Wysłany: Nie Maj 31, 2009 9:21 pm   

Nawiązując do zdjęcia z McDonaldsem - obok będzie sklep Lidl oraz budynek biurowy.

Pozdrawiam

grzechuu 
Gdańsk-Piecki

Wysłany: Pią Cze 12, 2009 12:48 am   Re: Morena Zima 2007

Rytlok napisał/a:
Witam i przesyłam zdjęcia, które nawiązują mam nadzieje do temat.

Szkoda że nie starsze ;) Ale dzięki - zawsze bardzo miło popatrzeć na dzielnicę z na ogół niedostępnej perspektywy...

greg30 

Wysłany: Pią Cze 26, 2009 8:45 am   

Cypis napisał/a:
Nawiązując do zdjęcia z McDonaldsem - obok będzie sklep Lidl oraz budynek biurowy.

Pozdrawiam

Skad wiadomo, ze wybuduja Lidl-a? Hmmm?

A po drugie: czy ktokolwiek pamieta jeszcze Poligon Wojskowy w Gdansku Migowie?
Kapiele w sadzawce gdzie myte byly wozy bojowe i czolgi? :mrgreen: Gdzie wpadalo sie noga w mazut kapiac sie w wodzie....gdzie byl wspanialy drewniasny pomost z wiezyczka z ktorej skakalo sie do wody....
Gdzie jeszcze niedawno Szweje wpuszczali za paczke "emersonow" - Extra Mocne :huuurra:

A teraz..pojechalem na Mysliwska i nie pozanlem tej ulicy...jedno na drugim tam stoi.....budynek na budynku......szkoda....doprowadzono tamten rejon do "BLOKOWISKA"...byl taki dziewiczy kiedys.....zniszczono i tyle w/g mnie.
Teren Poligonu moglby zostac wspanialym parkiem...ale chyba tez go zabuduja...bo po co dzieciaki maja sie bawic w lesie??!!
Nie zaluje dawnych czasow gdzie bawilismy sie na Poligonie.....gdzie drzewa milo szumialy a i nie trzeba bylo isc na Jasien zeby sie wykapac..... :^^
Kapialismy sie na Poligonie.....

Ponury2 

Wysłany: Sro Lip 08, 2009 11:33 pm   

Coś jeszcze zostało z poligonu:

http://forum.dawnygdansk....p=110771#110771

Giovanni Falcone (1939-1992), włoski sędzia śledczy, poległy w walce z mafią.

greg30 

Wysłany: Sro Sie 12, 2009 12:36 am   

Ponury2 co tam pozostalo.....daj spokoj...pamietam jak to bylo kiedys "za malolata".....wspaniale dzikie rejony...a teraz...swoja droga zastanawiam sie kto wzial kase za to aby zezwolic tam budowe jednego osiedla na drugim......a mogl to byc wspanialy punkt rekraacyjny....a tak bedzie niedlugo wielki syf.

Chris 

Wysłany: Sro Sie 12, 2009 8:21 pm   

greg30 napisał/a:
Ponury2 co tam pozostalo.....daj spokoj...pamietam jak to bylo kiedys "za malolata".....wspaniale dzikie rejony...a teraz...swoja droga zastanawiam sie kto wzial kase za to aby zezwolic tam budowe jednego osiedla na drugim

Ciekawe kto wziął kasę by zezwolić na budowę Głównego Miasta, jednego domu na drugim. Przecież to by mógł być wspaniały punkt rekreacyjny. Skandal :hihi:

tomi 

Wysłany: Sro Sie 12, 2009 8:56 pm   

greg30 napisał/a:
czy ktokolwiek pamieta jeszcze Poligon Wojskowy w Gdansku Migowie?
Kapiele w sadzawce gdzie myte byly wozy bojowe i czolgi? :mrgreen: Gdzie wpadalo sie noga w mazut kapiac sie w wodzie....gdzie byl wspanialy drewniasny pomost z wiezyczka z ktorej skakalo sie do wody....
Gdzie jeszcze niedawno Szweje wpuszczali za paczke "emersonow" - Extra Mocne :huuurra:

.....

ja pamietam i wozy i kapiel i pomost z belek ,jeżdziłem tam czesto szweje ganiali nawet raz chcieli detki pociąc :) wtedy budowali dopiero jed. D i E- czy ktos jeszcze pamięta podział Moreny na jednostki :)

Tatsu 

Wysłany: Wto Sie 18, 2009 9:42 am   

Oczywiście! Jak Morena to tylko z podziałem na jednostki - chociaż gdzieś koło G się pogubiłem i nie wiem na ile były oficjalne :)

Pozdrawiam,
Wychowany na jednostce D :)
Tatsu

Marcin H 

Wysłany: Pon Sie 24, 2009 10:21 pm   

tomi napisał/a:
ja pamietam i wozy i kapiel i pomost z belek ,jeżdziłem tam czesto szweje ganiali nawet raz chcieli detki pociąc :) wtedy budowali dopiero jed. D i E- czy ktos jeszcze pamięta podział Moreny na jednostki :)

A pamiętacie wojny miedzy osiedlami?:-) Albo nawet miedzy podwórkami "betony" i "wioska indiańska" np?:-)

Ponury2 

Wysłany: Pon Sie 24, 2009 11:02 pm   

Pomiędzy Moreną a Niedźwiednikiem? Było coś takiego. Na kamienie około 1989 roku :) Milicja jeszcze interweniowała :)

Giovanni Falcone (1939-1992), włoski sędzia śledczy, poległy w walce z mafią.

tomi 

Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 8:11 pm   

Marcin H napisał/a:

A pamiętacie wojny miedzy osiedlami?:-) Albo nawet miedzy podwórkami "betony" i "wioska indiańska" np?:-)

ta wioska to zapewne plac zabaw przy wileńskiej 59- fantastyczna sprawa jak na tamte i te czasy :D tam były najlepsze zabawy a na betonach chyba przy zabłockiego 10 to spadłem pare razy i niżle sie poturbowałem - to były czasy :)
iestety jednego i drugiego juz nie ma.
A czy pamietacie zjazdy na sankach przy radarach lub jaśkowej tam gdzie teraz jest boisko LO22 ?

bigczes 

Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 10:33 pm   

Fajne czasy :hihi: Pamiętam także bitwy między podwórkami o choinki które ludzie wywalali po świętach przez balkony.

Tadeusz Marek 

Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 11:44 pm   

zjazd przy Jaśkowej tam gdzie teraz jest boisko LO20 widać na zrzutach z albumu Domu Kultury zrobionych przez grzecha

zjazd02.JPG
Plik ściągnięto 10765 raz(y) 46,96 KB

zjazd01.JPG
Plik ściągnięto 10765 raz(y) 44,6 KB

Odpowiedz do tematu