Tak na marginesie, wez nie badz "miejscowym" i znajdz bloki amundsena 4 albo zablockiego 6
Hehe a ja akurat wiem, gdzie jest Amundsena 4, bo mieszkali w nim moi krewni-na ostatnim pietrze. Piękny był widok w stronę Niedźwiadka, szkoda, że nie myśleliśmy wtedy o robieniu zdjęć "ku pamięci"
Nawiązując do zdjęcia z McDonaldsem - obok będzie sklep Lidl oraz budynek biurowy.
Pozdrawiam
Skad wiadomo, ze wybuduja Lidl-a? Hmmm?
A po drugie: czy ktokolwiek pamieta jeszcze Poligon Wojskowy w Gdansku Migowie?
Kapiele w sadzawce gdzie myte byly wozy bojowe i czolgi? Gdzie wpadalo sie noga w mazut kapiac sie w wodzie....gdzie byl wspanialy drewniasny pomost z wiezyczka z ktorej skakalo sie do wody....
Gdzie jeszcze niedawno Szweje wpuszczali za paczke "emersonow" - Extra Mocne
A teraz..pojechalem na Mysliwska i nie pozanlem tej ulicy...jedno na drugim tam stoi.....budynek na budynku......szkoda....doprowadzono tamten rejon do "BLOKOWISKA"...byl taki dziewiczy kiedys.....zniszczono i tyle w/g mnie.
Teren Poligonu moglby zostac wspanialym parkiem...ale chyba tez go zabuduja...bo po co dzieciaki maja sie bawic w lesie??!!
Nie zaluje dawnych czasow gdzie bawilismy sie na Poligonie.....gdzie drzewa milo szumialy a i nie trzeba bylo isc na Jasien zeby sie wykapac.....
Kapialismy sie na Poligonie.....
Ponury2 co tam pozostalo.....daj spokoj...pamietam jak to bylo kiedys "za malolata".....wspaniale dzikie rejony...a teraz...swoja droga zastanawiam sie kto wzial kase za to aby zezwolic tam budowe jednego osiedla na drugim......a mogl to byc wspanialy punkt rekraacyjny....a tak bedzie niedlugo wielki syf.
Ponury2 co tam pozostalo.....daj spokoj...pamietam jak to bylo kiedys "za malolata".....wspaniale dzikie rejony...a teraz...swoja droga zastanawiam sie kto wzial kase za to aby zezwolic tam budowe jednego osiedla na drugim
Ciekawe kto wziął kasę by zezwolić na budowę Głównego Miasta, jednego domu na drugim. Przecież to by mógł być wspaniały punkt rekreacyjny. Skandal
czy ktokolwiek pamieta jeszcze Poligon Wojskowy w Gdansku Migowie?
Kapiele w sadzawce gdzie myte byly wozy bojowe i czolgi? Gdzie wpadalo sie noga w mazut kapiac sie w wodzie....gdzie byl wspanialy drewniasny pomost z wiezyczka z ktorej skakalo sie do wody....
Gdzie jeszcze niedawno Szweje wpuszczali za paczke "emersonow" - Extra Mocne
.....
ja pamietam i wozy i kapiel i pomost z belek ,jeżdziłem tam czesto szweje ganiali nawet raz chcieli detki pociąc wtedy budowali dopiero jed. D i E- czy ktos jeszcze pamięta podział Moreny na jednostki
ja pamietam i wozy i kapiel i pomost z belek ,jeżdziłem tam czesto szweje ganiali nawet raz chcieli detki pociąc wtedy budowali dopiero jed. D i E- czy ktos jeszcze pamięta podział Moreny na jednostki
A pamiętacie wojny miedzy osiedlami?:-) Albo nawet miedzy podwórkami "betony" i "wioska indiańska" np?:-)
_________________ Dzieci z Moreny noszą 5 w swych tornistrach :-)
A pamiętacie wojny miedzy osiedlami?:-) Albo nawet miedzy podwórkami "betony" i "wioska indiańska" np?:-)
ta wioska to zapewne plac zabaw przy wileńskiej 59- fantastyczna sprawa jak na tamte i te czasy tam były najlepsze zabawy a na betonach chyba przy zabłockiego 10 to spadłem pare razy i niżle sie poturbowałem - to były czasy
iestety jednego i drugiego juz nie ma.
A czy pamietacie zjazdy na sankach przy radarach lub jaśkowej tam gdzie teraz jest boisko LO22 ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum