wydaje mi sie, że gdyby to miało być na terenie gazowni, to musiałoby być dużo bardziej w lewo
poza tym musiałoby to mieć wysokość zieleniaka... jakiś błąd w martixie
Znalazłem jeszcze takie piękne zdjęcie z początku lat sześćdziesiątych, autorstwa Janusza Uklejewskiego. Widać na nim dwie podobne konstrukcje: z prawej, to chyba ta z Ołowianki wysadzona w powietrze kilka lat temu, a ta po lewej stała chyba za Kanałem Raduni?
A na drugim zdjęciu prawdziwy Hans Kloss przechodzi przez Bramę Mariacką
Zawsze intrygował mnie ten spichlerz, obecnie zamknięta ruina. Wtedy jeszcze jak widzę był czynny. Chyba do końca lat osiemdziesiątych jeszcze magazynowano w nim zboże ?!
I te pomosty. Chyba po wojnie odbudowane. Obecnie deski się rozsypują
_________________ "Ci, którzy się boją, umierają codziennie. Ci, którzy się nie boją, umierają tylko raz."
Giovanni Falcone (1939-1992), włoski sędzia śledczy, poległy w walce z mafią.
Ta budowla jest w dobrym stanie. Znam ją dość dokładnie. Niestety właściciel musiał zdemontować wiele elementów stalowych (bloczki, wysięgniki) gdyż łowcy złomu robili duże zamieszanie na obiekcie. Nabrzeże jest w opłakanym stanie za sprawą młodych ludzi, którzy je podpalili. Pomosty administracyjnie nie należą do właściciela Deo Glorii - zarządza nimi Urząd Morski.
Stare lipy na Przymorzu Zdjęcie autorstwa Stefana Figlarowicza z Dziennika Bałtyckiego (z numeru sprzed kilkunastu lat). Chyba nie było tego zdjęcia na forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum