jestem pisarką i pracuję nad powieścią fabularną (nie reportażem, ani ksiażką historyczną) która dotyczyć będzie zbrodni dokonanych przez Pawła Tuchlina, ale też (a może przede wszystkim) historii Gdańska i okolic z tamtego okresu. Dużą część pracy źródłowej mam juz za sobą (przejrzałam również tematy na forum), również początek I rozdziału. Interesuje mnie dosłownie wszystko - jak wyglądały miejscowości w których dokonano zbrodni (Lubiki, Skowarcz i inne - miejsca spotkań, kościoły), jaka panowała wtedy atomosfera w Trójmieście, na Kaszubach i Kociewiu, co się "mówiło na mieście" o sprawie, czy w ogóle mówiło się cokolwiek. Łącznie z takimi sprawami jak co i gdzie jadano, co pito. Nie ma rzeczy która nie byłaby dla mnie przydatna - przygotowałam listę najważniejszych zagadnień które załączę w następnym poście. Może ktoś dysponuje gazetami, fotografiami, a może po prostu ochotą podzielenia się tamtą atmosferą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum