Wysłany: Sro Sty 04, 2006 6:40 pm Jaki program do skanowania?
Możecie polecić jakiś przyjazny program do skanowania (nie chodzi mi o OCR) pod Windowsem? Najlepiej freeware, ale jeśli będzie niedrogi to może być i płatny. Mam na myśli coś co miałoby trochę większe możliwości od programu do skanowania dołączanego do WinXP.
Z góry dziękuję za pomoc.
Ja do skanowania używam zwykłego Twaina, dołączonego do skanera, a zdjęcia obrabiam w Paint Shop Pro 7.0 (są już dwie kolejne wersje, ale w 7 najlepiej mi się pracuje i sam program szybko chodzi). Jak chcesz, mogę Ci go podesłać, to jest Shareware.
Dziękuję za dotyczchasowe odpowiedzi. Zależy mi na programie głównie do skanowania papierowych zdjęć i pocztówek. Czasami jakiś tekst do OCR-owania, ale zakładam, że jak program poradi sobie z grafiką, to i z literkami nie będzie problemu.
Dziękuję za dotyczchasowe odpowiedzi. Zależy mi na programie głównie do skanowania papierowych zdjęć i pocztówek. Czasami jakiś tekst do OCR-owania, ale zakładam, że jak program poradi sobie z grafiką, to i z literkami nie będzie problemu.
A jaki masz wogóle skaner? model?? Nie masz firmowego oprogramowania?? Niektóre firmy mają naprawdę ciekawe oprogramowanie do skanowania do swoich produktów.
Ja skanuję setki, a nawet tysiące rzeczy więc mam doświadczenie ;)
_________________ www.DarioB.net - Kochasz Gdańsk? Zaglądaj na moją stronę
VueScan - co prawda shareware, ale ma za to masę opcji (można ustawić w nim praktycznie wszystko) - jak będziesz chciał wypróbować, to daj znać na PM;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum