Wysłany: Czw Maj 01, 2014 10:09 am Lokalizacja budynku dawnych koszar we Wrzeszczu
Witam
Mam prośbę, możecie mi pomóc w zlokalizowaniu budynku na zdjęciu poniżej ?
Chodzi mi o ten duży budynek z rozetą a nie ten zaznaczony strzałką.
Który to z budynków na tym planie ?
W ramach rewanżu podsyłam zdjęcia z mojej kolekcji ukazujące budynek zlokalizowany przy ulicy Szymanowskiego w roku 2012, kilka dni temu i w latach czterdziestych.
Taka mała ciekawostka którą właśnie dzisiaj udało mi się zdobyć.
Zapewne tablica wisiała jeszcze jakiś czas po zakończeniu działań wojennych w mieście . W okresie gdy polskich nazw ulic jeszcze nie nadano usunięto nazwisko aby nie drażnić nowych mieszkańców Gdańska.
Gdy przestała być potrzebna ktoś pozaginał ją do środka i rzucił w kąt a teraz wisi u mnie
Nie do końca rozumiem.
Nie fachowiec w sensie, że byle jak zrobione czy ,że to beznadziejna współczesna robota ?
Papierośnice kupiłem w Niemczech za śmieszne pieniądze więc nie sądzę aby ktoś robił to z wielkiej chęci zysku.
Ale to tylko moje subiektywne odczucie ...
Szukałem jakiejś niedrogiej papierośnicy z epoki a, że trafiła się z takim motywem to kupiłem.Jeśli uważacie, że to lipa to tragedii nie ma, będzie idealna na rekonstrukcję.
W ramach rewanżu podsyłam zdjęcia z mojej kolekcji ukazujące budynek zlokalizowany przy ulicy Szymanowskiego w roku 2012, kilka dni temu i w latach czterdziestych.
Budynku już nie ma, został zburzony i będzie "rekonstruowany".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum