Wysłany: Pon Sie 23, 2004 9:56 pm Tablica na cześć Lecha Wałęsy na Zielonej Bramie
Tablica na cześć Lecha Wałęsy na Zielonej Bramie
Widać dla Pawła A. była to wręcz najważniejsza "inwestycja" w całym Gdańsku - inne mogą poczekać. A efekt promocyjny takiej tablicy po prostu będzie niewyobrażalny - turyści będą walić tabunami do Gdańska by ją zobaczyć. I nie warto w takim razie odbudowywać reszty zabytków. Po co zrewitalizować Wyspę Spichrzów jak wystarczy postawić tam kilka takich tablic.
Mam nadzieję, iż złomiarze wkroczą do akcji...
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Tablica na Zielonej Bramie "- Trzeba pamiętać, że to był nasz pomysł - powiedział prezydent Adamowicz - To myśmy do niego przekonywali prezydenta. Na Zielonej Bramie powinna być informacja dla turystów mówiąca, że urzęduje tu Lech Wałęsa. Uważam że Zielona Brama wybudowana przez gdańszczan dla królów polskich jest godnym miejscem na biuro Lecha Wałęsy."
I cytat z pewnego filmu... która przypomina mi powyższą wypowiedź.
"Otóż to! Nikt nie wie po co, więc nie musisz się obawiać, że ktoś zapyta. Wiesz co robi ten miś? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym misiem ? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest miś społeczny, w oparciu o sześć instytucji, który sobie zgnije, do jesieni na świeżym powietrzu."
Trzebaby było jeszcze oznakować tablicą pewien płot, zresztą bardzo ważny dla historii i nazwać główny ciąg komunikacyjny Gdańska im. Pomroczności Jasnej. Turyści bedą walić jak w dym.
A ktora ulice nalezaloby nazwac ul. Pomrocznosci Jasnej? Ja uwazam, ze nie moze to byc zadna ulica boczna. Tylko Dluga! No ewentualnie Dlugie Pobrzeze:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum