Wysłany: Czw Sie 04, 2016 2:47 pm Stary słup ogłoszeniowy - datowanie zdjęcia
Bardzo mi zależy na datowaniu pewnego zdjęcia. Wiadomo, że zostało wykonane przed 1896 r.
Czy jesteście w stanie odszyfrować afisze? Dajcie jakąś radę gdzie szukać i jak namierzyć stare "eventy". Co do afiszy mam swoje podejrzenia, ale wolę zdać się na Wasze oczy. Jedyny dla mnie pewniak to "Versammlung Holzarbeiter"
Miałem to samo spostrzeżenie. Pod spodem prawdopodobnie napis "Das Beste fur die Zahne". Ciekawostką jest fakt, że Wikipedia odnotowuje ten trademark dopiero od 1897 r. podczas gdy zdjęcie jest z przedziału lat 1894-1896. Dodam tylko, że ze względów prawnych nie mogę zamieścić całości zdjęcia, które przedstawia tramwaj konny na tle zmodernizowanej Kriegsschule. Do obejrzenia w gorszej rozdzielczości na fejsie Gdańsk Historyczny.
U góry z lewej, i po prawej poniżej "Od" to chyba afisz z Wilhelm Theater na Długich Ogrodach, ale to niewiele wnosi
Z lewej na plakacie nad postaciami, wydaje mi się, że widzę słowo Colibri
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum