możliwe że tak by było,ale jakoś tego nie widuje,po drugie było by to z blachy 0,2mm,a nie jak w tym przypadku z 1,5mm,i raczej trudno jest uzyskać taką patynę przez 30 lat,do tego w latach 80 używali innego typu punktaków,kształt i wielkości liter jak w latach 30/40
raczej trudno jest uzyskać taką patynę przez 30 lat
Nie takie cuda robią oszuści oferujący "oryginały" na różnego rodzaju aukcjach.
_________________ "(...) lecz ta jedyna której strzeże
liczba najbardziej pojedyńcza
jest tutaj gdzie cię wdepczą w grunt
lub szpadlem który hardo dzwoni
tęsknocie zrobią spory dół"
Uczniowie na warsztatach robili takie masowo z dosyć grubej blachy. A i zestaw różnego rodzaju punktaków był spory. Wzorników, na których układało się blachę i najpierw gumowym młotkiem, a później punktakami odbijało się wzór też było niemało.
ale nie chodzi tu kto co zrobi jakie ma umiejętności ,czy też walory artystyczne,każdy ma inny gust,pytanie było proste,inicjały autora,może ktoś spotkał,lub zna,to nie jest na sprzedaż,mi się podoba latam 10lat po rynkach i nie trafiłem podobnego nawet nie widziałem,ale każdy wie swoje,a ja chciałbym się dowiedzieć kto to wykonał o ile to możliwe
Bardzo proszę, zmień tytuł bo w błąd wprowadza...
Miedzioryt to technika graficzna.
Wygląda np tak:
Albrecht Dürer Święty Hieronim w celi (1514) - Wikipedia
Myślę, ze określenie metaloplastyka pasuje tu w sam raz.
...O autorze przedmiotu, który pokazujesz, niestety nic nie wiem...
Myślę, że tego jednak nie wyklepał uczeń Conradinum, tylko jakiś profesjonalny rzemieślnik, który zostawił swoją sygnaturę: RT. A czy mógłbyś pokazać, co jest napisane na wstędze, na której stoją lwy? Być może to nam pomoże cokolwiek wyjaśnić.
I jeszcze jedno, jakie są rozmiary tego przedmiotu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum