Zgadza się.Gratuluję.
Ważne że nie wszystko jeszcze wywieziono na złomowce.
Jeszcze jedna fotka.
Tak dla ścisłości to stał on w Sobieszewie do września 1989r
od listopada 1961r.Pozdr.
czy może ktoś kojarzy samolot, który był kawiarnią na terenia ośrodka wypoczynkowego w Straszynie?
Ps. Nie ma już tego ośrodka - zalano go wodą - teren zbiornika.
_________________ "Nie ufać myślicielom, których umysły wprawia w ruch dopiero cytat"
Emil Cioran — Zeszyty 1957-1972
Chyba nie, pamiętam ten samolot z lat 1984-85 Bywałem z rodzicami na wczasach w Straszynie, w ośrodku zaraz za mostkiem, koło dawnej przystani kajakowej, poniżej elektrowni wodnej. Te czarne wyloty wody zawsze mnie przerażały...
A na brzegu zbiornika zbierałem jabłka na kolonii jeszcze w 1988 r. Wtedy z domów ze strefy ochronnej pozostały jedynie ruiny, ale sady się uchowały
_________________ "Ci, którzy się boją, umierają codziennie. Ci, którzy się nie boją, umierają tylko raz."
Giovanni Falcone (1939-1992), włoski sędzia śledczy, poległy w walce z mafią.
Ostatnio zmieniony przez Ponury2 Sob Paź 02, 2010 8:01 am, w całości zmieniany 2 razy
Mamy rok 2010 i obowiązują chyba nazwy polskie, czyż nie?
"Obowiązują"? Czy zatem zostanę ukarany za używanie nazw historycznych,które w przypadku naszego miasta są niemiecko brzmiące? A jaki czeka mnie wymiar kary,ponieważ nie mam zamiaru iść po linii politycznej poprawności i z premedytacją będę używał tych nazw. Proponuję więcej luzu, wiele już na tym forum było dyskusji na ten temat i aż się dziwię,że chciało się Tobie staremu forumowiczowi zwracać na to uwagę.
_________________ Bacz byś nie zgłupiał od mądrości swojej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum