Sobota 11 września - Na Bursztynowym szlaku
Od 10.00 Przez cały dzień:
· Muzeum Archeologiczne – wystawa bursztynu, prezentacje tradycji bursztyniarskiej (prelekcje, prezentacje filmowe)
Dzięki za ostrzeżenie... Mam nadzieję, że nie zostanę jutro o siódmej rano obudzony telefonem od dyrektora, że mam wygłaszać jakieś prelekcje Na wszelki wypadek nie będę odbierał telefonów.
Broń boże. Nic nie mam zamiaru obiecywać. Tylko że od jakiegos czasu jestem przez mojego dyrektora kojarzony z hasłem "Szlak bursztynowy" i jak mu jakaś klapka w pamięci zaskoczy, to może do mnie o świcie dzwonić
Własnie przeglądam program święta i zaciekawiła mnie Bałtycka Akademia Bursztynu
( w organizacji) - prezentacja nowej uczelni.
Wie ktoś co za twór to jest?
Znalazłem tylko informację, że jest nowa wyższa szkoła, tworzona pod skrzydłami branży jubilerskiej w Junoszynie. Rzeczywiście są "w organizacji" - jeszcze nic o nich nie ma...
_________________ "A ja sobie jeżdżę na motorowerze i nocą na szosie łapię w worek jeże..." (Jan Krzysztof Kelus)
Brzmi ciekawie, jeśli wypali, to faktycznie może być to strzał w dziesiątkę. Podoba mi się zwłaszcza dział: muzealnictwo i historia złotnictwa. Już sobie ostrzę zęba na to. Swoją drogą starostwo nowodworskie jest jakies chyba bardziej otwarte na wszelkie inicjatywy. Kiedy pomysł owej Akademii został rzucony w Starogardzie, cisza trwa do dzisiaj, zaś nowodworzacy natychmiast zareagowali, nawet obiekt dla szkoły się znalazł. W sumie, z rozmowy wynikało, że może to być ciekawe. Firmy i instytucje jakie zaproszono do współpracy - też niezłe. W tym Muzeum Zamkowe w Malborku. Jeśli zdecyduje się współpracować, to zyska Akademia fenomenalnych wykładowców i może się okazać, iż poziom moze być faktycznie dobry. To tyle z przeszpiegów. Podobno już są pierwsi chętni do nauki... Jedyne, czego nie udało mi się odwiedzieć, to wysokość czesnego...
_________________ Gdańszczanka
* * *
...ze słońcem w kieszeni i chmurą gradową...
...i mściwym toporem krzyżackim....
Aaaaaa! afera !!! wyjechac na kilka dni, to sie potem okazuje ze sie odbylo w tym czasie Swieto ulicy Mariackiej! I tylko Parker dala cynk 8 wrzesnia...to mnie juz w Gd nie bylo...Czy jest jakis SPOSOB na sensowne planowanie czasu -bez zaskoczen ???Prywatny Kalendarz FDG ????
Przypominajka taka ???
na maile albo co...na gg ???
Sekretarz FDG - Ksiazę do budzenia śpiacych Królewien potrzebny !!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum