Dawny Gdańsk Strona Główna Dawny Gdańsk

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Bitwa o Ardeny
Autor Wiadomość
fazi 
obserwator

Wysłany: Wto Sty 17, 2012 1:57 pm   Bitwa o Ardeny

Witam.Muzeum II ww organizuje "Bitwę o Ardeny" która odbędzie się gdzieś w lasach oliwskich. Zoba tu , ale... załapało się tylko 140 szczęściarzy :II Wczoraj informacja ukazała się na stronie Trójmiasta o 21 a dziś o 13.30 już jest za póżno, nie ma zapisów, limit wyczerpany :???: Dla mnie taka inscenizacja to miód-malina, w związku z tym pytanie mam: bierze ktoś od nas z forum w tym udział? ma jakieś wtyki do podczepienia ponadprogramowego widza?

tobocian 

Wysłany: Wto Sty 17, 2012 3:12 pm   

:szczena: o rzesz kurde...
szkoda że tylko 140 ludzików...
szczęściarze...
pewnikiem to sami znajomi rekonstruktorów :^^
może by tak wytropić miejsce i z daleka luknąć? :hmm:

fazi 
obserwator

Wysłany: Wto Sty 17, 2012 4:41 pm   

No można by się zasadzić za węgłem i tropić gdzie jadą, tylko napisane jest ,że cała szopka na prywatnym terenie odbyć się ma...Hmmm las oliwski i prywatny teren, może to na terenie dawnego szpitala gruźliczego granica Gdańsk/Sopot :hmm: Tam teren prywatny jest

Feldfebel 

Wysłany: Wto Sty 17, 2012 7:14 pm   

Sprawa jak dla mnie troche dziwna . Czasem organizuje sie imprezy dla samych rekonstruktorów-ale robia to oni sami dla siebie , tak żeby odpocząc od gawiedzi. Ten limit 140 osób jest lekko mówiąc absurdlany. Skoro pisze sie o wydarzeniu to raczaj kązdy powinien mieć możliwośc obejrzenia, Jeśli to impreza zamknięta to po co drażnić chcących obejrzeć ???

fazi 
obserwator

Wysłany: Wto Sty 17, 2012 7:25 pm   

No ta, i godziny jakieś dziwne, 9.45-15.30. Takie rekonstrukcje to raczej z pół godziny do godziny trwają, co oni będą przez 5 godzin czołgać się po śniegu i obrzucać kamieniami ku uciesze 140 osób :hmm: ? Coś tu nie halo...Kurde ktoś od nas z forum albo z Wolnego Forum robił za Niemca w rekonstrukcjach tylko nie pamiętam teraz kto to taki, może on by coś wiedział.

slowik45 

Wysłany: Wto Sty 17, 2012 8:11 pm   

A dlaczego nie obrona Oksywia , Helu , zdobywanie Gdańska , tylko Ardeny ? Pomysł z du....szy , promujmy nasz region a nie Ardeny , notabene ciekawe którą z ofensyw poprzez Ardeny będą rekonstruować ? a mają trzy do wyboru :hihi:

Feldfebel 

Wysłany: Wto Sty 17, 2012 9:23 pm   

Przypuszczam, że po prostu reosntruktorzy odtwarzający amerykanów z 2 wojny (z reszta fjanie ludzie ) chcieli miec tez impreze dla siebie.

Voit 

Wysłany: Sro Sty 18, 2012 11:20 am   

...Tylko dlaczego Muzeum II Wojny Światowej w Gdańsku organizuje zamkniętą imprezę dla 140 osób?
Mocno niefajnie.

fazi 
obserwator

Wysłany: Sro Sty 18, 2012 4:13 pm   

"Odkrywcy" wyczaili miejsce tej ustawki Amerykańsko-Niemieckiej Lookaj tu

tobocian 

Wysłany: Sro Sty 18, 2012 4:45 pm   

:braawo:

fazi 
obserwator

Wysłany: Sro Sty 18, 2012 8:57 pm   

Tobocian, a czy masz odpowiednie prześcieradło ,które nadawało by się na kamuflaż? bo ja mam tylko w kwiatki, więc się nie ukryję przed ochroną :II Za to mogę załatwić karabiny od dzieciaków z podwórka, tak żebyśmy nie podpadli. Jak by co , to możemy mówić że nie :bang: bo jesteśmy dezerterami. Takie rzeczy trzeba obgadać już teraz , potem będzie za późno :%

Voit 

Wysłany: Sro Sty 18, 2012 9:41 pm   

fazi napisał/a:
"Odkrywcy" wyczaili miejsce tej ustawki Amerykańsko-Niemieckiej Lookaj tu

Lookam, ale nic się wyświetla.

Nie mam zezwoleń... :???:

fazi 
obserwator

Wysłany: Sro Sty 18, 2012 10:21 pm   

Jeśli Ci się nie wyświetla - dwie najważniejsze informacje z tamtego forum to:
-"Okazuje się że terenem będzie tzw FORT LEGAN, czyli dawne miejsce gdzie stało grodzisko zbudowane przez swojakow w Chwaszczynie/Osowej. Czyli z Osowy ul. Gnieźnieńska w górę.
Będzie ochrona i osoby postronne będą wypraszane... Więc na własne ryzyko wejście moi drodzy."-
oraz lokalizacja w Googlu Mapka

feyg 

Wysłany: Sro Sty 18, 2012 10:42 pm   

Bo trzeba się zalogować :wink: Obstawiam że autobusy zapewne wysadzą gości na pętli przy zajezdni autobusowej w Kaczych Bukach.

Voit 

Wysłany: Sro Sty 18, 2012 10:56 pm   

fazi napisał/a:
Jeśli Ci się nie wyświetla - dwie najważniejsze informacje z tamtego forum to:
-"Okazuje się że terenem będzie tzw FORT LEGAN, czyli dawne miejsce gdzie stało grodzisko zbudowane przez swojakow w Chwaszczynie/Osowej. Czyli z Osowy ul. Gnieźnieńska w górę.
Będzie ochrona i osoby postronne będą wypraszane... Więc na własne ryzyko wejście moi drodzy."-
(...)

Dziękuję.
Chyba znam to miejsce.
Jeśli to tam gdzie myślę, to chyba głównym kryterium wyboru była możliwość wypraszania osób postronnych.

feyg napisał/a:
Bo trzeba się zalogować :wink: (...)

...Jestem zalogowany :hmm:

Odpowiedz do tematu