Wysłany: Czw Sie 11, 2022 12:13 pm Sopot 1969 Ogólnopolski festiwal malarstwa dzieci
Jeśli ktokolwiek z was jest w stanie mi pomóc to szukam informacji o „Ogólnopolskim festiwalu malarstwa dzieci” który odbył się w Sopocie w 1969 roku.
Interesuje mnie przede wszystkim data tej imprezy lub dodatkowe szczegóły.
No to teraz jedna ciekawostka z mojej strony - medal rozdawany nagrodzonym dziecią na „Ogólnopolskim festiwalu malarstwa dzieci” w Sopocie 1969 roku. est to pierwszy znany mi powojenny (odlewany) medal z nazwą SOPOT
Niestety na razie nie wiadomo kto go wykonał na tą okoliczność
Wysłany: Pią Paź 14, 2022 11:05 am Re: autor medalu
Jutrzenka napisał/a:
autor medalu Ryszard Królikiewicz, artysta grafik
Dziękuję za przedstawienie dla czytelników oryginalnego wręczonego medalu z dziurką.
Czy ten obiekt należał do nagrodzonego dziecka?
Mój medal nie ma dziurki więc był na pewno dodatkowym obiektem wykonanym na ten konkurs, a wiem że medale były ofiarowane dla dzieci właśnie na jakiejś szarfie
Może przypadkiem ktoś posiada jakiekolwiek dodatkowe informacje w sprawie miejsca gdzie wykonano ten obiekt? Wiadomo na 100% że zaprojektował go artysta Ryszard Królikiewicz ale miejsce wykonania medalu jest dalej zagadką.
Mam nadzieje opisać ten temat bardziej szczegółowo w przyszłym roku jak mi czas na to pozwoli i uzbieram trochę dodatkowych informacji.
Pełna informacja o medalu nagrodowym na Ogólnopolski Festiwal Malarstwa Dzieci w Sopocie z 1969 rok w artykule "Pierwsze odlewane polskie medale Sopotu" (od strony 15)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum