Podłączę się do pytania, bo przeglądam forum od trzech dni i bezskutecznie. Potrzebuję właśnie jakiegoś opuszczonego domu, willi, albo najchętniej jakiegoś nieużywanego strychu, wszystkiego, byleby to były jakieś wnętrza, do których da się wejść i zrobić sesję zdjęciową. Nie plenery. Rozumiem, że do większości z tych miejsc wchodzić nie wolno, ale gdzie się da dogadać z ochroną (lub gdzie tej ochrony nie ma)? Bo jak rozumiem, do tych domków przy Twierdzy Wisłoujście nie ma jak wejść, domy do rozbiórki - ciekawe, ale z daty ostatnich postów wnioskuję, ze wszystko, co tam przedstawiono, zostało już rozebrane. Czy komuś coś jeszcze przychodzi do głowy?
A czy ja napisałam, że są?
Podane tu były dwie propozycje wątków: o Twierdzy i o domach do rozbiórki. Odniosłam się do tych propozycji. Osobno. No, może mi trochę nie wyszło.
Jeśli chodzi o opuszczone budowle, to jest trochę wzdłuż linii kolejowej do Nowego Portu w rejonie wiaduktu na ul. Uczniowskiej. Szczególnie wzdłuż ul. Kochanowskiego - oprócz starszych i młodszych hal, jest też kilka budynków przedwojennych, częściowo używanych lub tez w ogóle nieużywanych. Ale to są klimaty "industrialne", a nie wiem, czy to Ci odpowiada.
Jeśli chodzi o opuszczony dom, to taki niepozorny, ale całkiem "z duszą" stoi jeden niedaleko MTG, chyba to jest ul. Słowiańska (?), na przeciw nowego osiedla mieszkaniowego pomalowanego na zielono i biało. Starszy, szary domeczek. Nie ma tabliczki "grozi zawaleniem", ale też od dawna nie był używany (to widać). Brak też oczywiście ochrony
Zamieszkałe, ale niezwykle ciekawe wnętrza są też m.in. na ul. Stare Domki (było kilkakrotnie na Forum).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum