Wysłany: Sob Maj 17, 2008 12:40 pm Renowacja mebli i drzwi
Jak niektórzy z Was wiedzą jestem w trakcie remontu małego "zabytku". Po przebrnięciu przez sprawy formalne roboty ruszyły wiosną tego roku i zmierzają w dobrym kierunku. Przygotowuję się powoli do prac wykończeniowych i wzwiązku z tym poszukuję informacji na nastepujące tematy:
- sprawdzonych osób lub firm konserwujących meble lub drzwi bądź też technologi do samodzielnego wdrożenia umozliwiających oczyszczenie starych drzwi i futryn z warstw farby i zakonserwowanie ich.
- firm wykonujących renowację elewacji ceglanych) wraz zakonserwowaniem starego napisu (to chyba jednak dopiero w przyszłym roku).
Przy okazji zgłębiam wiedzę (na razie z mizernym efektem ) na tema Kolonii Abegga gdzie mój "zabytek" się znajduje. Jak na razie w internecie znalazłem materiały ( rewelacyjne ) na temat innego projektu Abegg-Stifftung w Gdańsku. Będę wdzięczny z każdą informację temat mojej Kolonii Abegga (te z Forum już zakodowałem) bo muszę powoli zacząć budować swoją nową lokalną tożsamość .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum