To zdjęcie ze zbiorów rodzinnych jest podobno wykonane na dzisiejszej tzw.wysepce we Wrzeszczu, trochę je poprawiłam cyfrowo a raczej tyle ile się dało i na ile starczyło mi cierpliwości, jakieś dziecko (nie zdziwię się jak to byłam ja)pobazgrało fotę długopisem a oprócz tego ktos wylał na foto herbatę albo kawę i tak zostało. Cieszcie oczy
A czy to nie jest jak się idzie w kierunku rzeżni w Gdańsku za dzisiejszym muzeum morski(oddział w spichlerzu) mija się milusi hotelik i tam jest taki stary domek o ile się nie mylę Co do wysepki ostatnio przechodziłam i zauważyłam że na klatce schodowej jednej z kamiennic zachowały się orginalne okna witrażowe(parę płytek zaledwie ale i tak wzruszenie ścisnęło mnie za gardło)
wytłumaczenie mojego ojca: w tle ceglany budynek a za nim dzisiejsza ul.Lendziona, prowadząca do dworca, po lewej rzeczywiście stałaby dzisiejsza hydrobudowa a po prawej stoi budynek przy którym dzisiaj skręca tramwaj, więc namieszał mi trochę z tą wysepką:]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum