ul. Szeroka w roku 1926 to nie dawny Gdańsk?
Villa - jako mod powinieneś zachować więcej obiektywizmu.
Ja rozumiem krucjatę przeciw "współczesności", rozumiem animozje osobiste, ale tym razem mimo wszystko troszkę się zapędziłeś
ul. Szeroka w roku 1926 to nie dawny Gdańsk?
Villa - jako mod powinieneś zachować więcej obiektywizmu.
Ja rozumiem krucjatę przeciw "współczesności", rozumiem animozje osobiste, ale tym razem mimo wszystko troszkę się zapędziłeś
A ja bym wcześniej Danzi sprawdził jako mod - zanim bym to napisał, czy tu naprawdę chodzi o gdańską Szeroką. Tak by zachować więcej obiektywizmu.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Ostatnio zmieniony przez Marcin Nie Gru 23, 2007 12:23 am, w całości zmieniany 1 raz
Ale ma wzięcie ten wątek - już druga przeprowadzka pomiędzy działami
Danzi, "ta" Szeroka to chyba niestety w Toruniu, tam była wydawana cytowana gazeta. Ale przeglądałam ją w kierunku wiadomości o kontaktach z Polakami w Gdańsku, bo i tematy gdańskie również były w niej poruszane - a przy okazji natrafiłam na wesołe świąteczne akcenty. Starałam się wybierać takie uniwersalne, które z pewnością w Gdańsku również się w latach 20-stych pojawiały, no i dołożyłam dwie takie po prostu zabawne, w których nazwa ulicy się pojawia...
a ja sobie myślę, że te przedwojenne reklamy umożliwiają nam poczucie klimatu tamtych czasów działa tu mechanizm podobny do tego, jaki Sab zastosował tutaj
a w ostateczności pasują do okolic bliższych i dalszych. naprawdę nie ma o co kruszyć kopii
ps. idą święta. może by tak zawiesić topory wojenne na kołkach? co myślicie?
Ostatnio zmieniony przez seestrasse Nie Gru 23, 2007 12:36 am, w całości zmieniany 1 raz
A swoją drogą jestem zaskoczona atakiem nawet w tym miejscu.
Liczyłam na to, że ze względu na ten wyjątkowy moment w roku, kiedy ludzie sobie podają ręce na zgodę, składają życzenia i są generalnie pozytywniej do świata nastawieni - zamieszczone przeze mnie świąteczne, dawne obrazki wywołają wreszcie uśmiech na Waszych twarzach zamiast tych grymasów złości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum