Wysłany: Nie Paź 29, 2006 4:44 pm szkoła na ul. Lastadia
Witam,
krótkie i konkretne pytanie (przeszukiwałem zbiory FDG i nie mogłem nigdzie znaleźć odpowiedzi; jeśli przegapiłem, to przepraszam za "zaśmiecanie" forum ) :
Czy ktoś może z Was wie, kiedy powstał budynek dzisiejszej szkoły zlokalizowanej przy ul. Lastadia? Mam na myśli przybytek dla przyszłych cukierników, kucharzy itd. Na budynku znajduje się też napis po łacinie, wraz, jesli dobrze pamiętam (niestety, nie zanotowałem nidgy), z liczbą/datą. Jeśli ktos mógłby mi podpowiedzieć, byłbym wdzięczny.[/list]
Sympatyczny internat tam jest Warunki jak warunki ale położenie...mmm...cud-malina.
I właśnie może dlatego zjeżdżała tam na obozy językowe UNESCO młodzież polska aby uczyć się hiszpańskiego i hiszpańska aby uczyć się polskiego.
Cóz za integracja wtedy miała miejsce Ale nie można ciągle żyć wspomieniami.
osobiście mieszkam w tym internacie już drugi rok dlatego także interesują mnie jego walory historyczne ;) widziałam zdjęcia na korytarzu które pokazują że przed internatem była niegdyś fontanna może ktoś posiada w swoich zbiorach jakieś zdjęcia byłabym bardzo zaintersowana
świetne a co było kiedyś w tym internacie bo mi sie wydaje że poczta ze wzgledu na wysokie stropy na pierwszym petrze w naszym pokoju jest sufit na wysokości 3 metrów jak nie powyżej
Sympatyczny internat tam jest Warunki jak warunki ale położenie...mmm...cud-malina.
A czy przypadkiem Internat Gdański nie jest w sąsiednim budynku w stosunku do tego z napisem?
I masz rację sztumianko, była tam w Dyrekcja Poczty Cesarskiej.
_________________ Ponury Zwracacz Uwagi na Wykraczających Poza Ramy
tak dokładnie teraz jest tu bursa gdanska jest tu mieszkam w tym budynku już 2 roku i wcale nie jeste sympatyczny bo mamy straszne problemy żeby gdziekolwiek wyjsc co koliduje nam z poznawaniem miasta jak i również integracją z rówiesnikami z klasy którzy czesto moga sie spotykac dopiwero koło 21 co dla nas jest wrecz nie dopuszczalne i dlatego tez w szkole jestem uwazana za ta inna oddstajaca od całej klasy
tak dokładnie teraz jest tu bursa gdanska jest tu mieszkam w tym budynku już 2 roku i wcale nie jeste sympatyczny bo mamy straszne problemy żeby gdziekolwiek wyjsc co koliduje nam z poznawaniem miasta jak i również integracją z rówiesnikami z klasy którzy czesto moga sie spotykac dopiwero koło 21 co dla nas jest wrecz nie dopuszczalne i dlatego tez w szkole jestem uwazana za ta inna oddstajaca od całej klasy
Ledwo można zrozumieć twoje posty. Polecam tę opcję
_________________ Ponury Zwracacz Uwagi na Wykraczających Poza Ramy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum