Też się wybiorę. A to przydałby się emot z bębenkiem.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Cholera jasna Ja rozumiem, że dziennikarze nie są w stanie zapamiętać imienia noblisty i honorowego obywatela, ale na naszym forum moglibyśmy unikac takich błędów!!!! on się nazywa Günter, a nie żaden Gunther, Guenther ani Günther...
Ego te absolvo Ale dziennikarzom się dziwię... przecież książek GG w każdej księgarni na kilogramy, mogli by zerknąć... a oni uparcie mu to "h" do imienia wstawiają.
Swoją drogą może wywal 3 ostatnie posty, jako że juz się zdezaktualizowały...
Ostatnio zmieniony przez pumeks Pon Sie 16, 2004 2:37 pm, w całości zmieniany 1 raz
To mamy rezerwację na Teatr Gotowania dla 5 osób
O której się spotykamy? Bedziecie już o 15.30 na "Witamy w domu Herr Grass
" czy dopiero na 17? tak czy inaczej lepeij nie przychodzić na ostatnia chwilę. Moze ktoś, kto będzie pierwszy niech zajmie miejsca dla pozostałych? Tak z 6 sztuk nas będzie.
Hę...to czemu pisze sie Gruen ??? Swoja droga...gdzie jest u umlaud na klawiaturze ? Wy piszecie prawidlowo bez problemow...hę ???
( na stronce www.g.grass.dzielnica.pl program Gotawania -data, godz...jest stary, ale wiadomo, ze godz 21 -czwartek 19.08-Tow Gastronomiczne Turbot w podziemiach Ratusza Staromiejskiego- z menu wynika ze bedzie sandacz w smietanie i wieprzowina z kminkiem i kwasna kapusta....)
Oraz pan Krainski, czyli prezes Stow G.G. Okazja zaprosic na FDG ????
Günter, czy Guenter - nie ma różnicy, oba zapisy są poprawne (ue zastępuje ü wtedy gdy nie ma innej możliwości, np. w e-mailach czy dawniej w piśmie maszynowym). Ja się wściekłem o co innego, o powszechne w Polsce (a przynajmniej w Gdańsku) wstawianie Grassowi do imienia literki "h" której tam nie ma i nigdy nie było.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum