wczoraj , dnia AD 05.06 .07 jeżdziłem na pomiary po Berlinie .
w pewnym miejscu , w ktorym nie byłem już dość dawno , zainteresowała mnie pewna architektura .
dzielnica Berlina Lichtenberg
przystanek kolejki " Storkower str. " kiedyś ( do końca lat 70-tych " Zentralviehof " - w wolnym tłumaczeniu " chodowla i ubojnia trzody i bydła ' )
zanim pokażę zdjęcia - PROSBA-piszcie i pokazujcie jak można wykorzystać budynki , na ktorych jest żołta tabliczka !!!
trochę historii - lata ok. 1880.
a teraz co było po zjednoczeniu Niemiec
a teraz to wygląda tak.
tylko prosze nie mowcie mi , że brak pieniędzy itd. bo w Berlinie więcej kasy , nie chodzi o tą kasę tylko o konserwatora zabytkow , ten ma tu naprawdę dużo do powiedzenia , proszę zwrućcie uwagę na plać budowy Lidila nawet architekt tej nielubianej sieci musiał się dostosować do wymog konserwatora , a nie jak we Wrzeszczu na rogu Grunwaldzkiej i Kościuszki .
jeszcze nie wszystkie odnowiono
a tu adaptacja , nawet w szczegołach .
no i o prąd też od razu zadbali .
danziger proszę nie wieszaj mnie od razu na haku rzeźniczym - bo to nie Gdańsk .
ja myślałem o takich obiektach na dolnym mieście np. budynki dworcowe na toruńskiej , gdzie w 1981 roku musiałem swoj cały marny dobytek wieźć do oclenia w z wiązku z wyjazdem na stałe do Niemiec , czy też myślałem o budynku rzeźni na Rzeźnickiej , ktory dzisiaj podupada opuszczony przez były związek szkoł zawodowych na Legionow .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum