Witam... Ja jestem "nowy" na tym forum... Forum poleciła mi bassa...
No ale... miało być o php... Widzę, że forum jest "By Przemo" (to do Admina... )... Ja chce założyć własne forum... ale mam problem z php... i MySql'em... Może ty Mikołaju byś mi coś polecił - nio albo ktoś inny oczywiście.... Może jakieś mini kursiki do pisania własnych skryptów...
Aha - no i 2ga sprawa... czy może ktoś wie czy są polskie serwery oferujące baze MySql...?
Cześć,
witam na forum, spróbuję choć trochę pomóc.
Cytat:
forum jest "By Przemo"
Kiedyś było samo phpBB, ale wersja "by Przemo" jest wiele wiele bogatsza, więc nawet chwili by się nie zastanawiał. Kiedyś testowałem jeszcze VBiulettin (czy jakoś tak) ale nie przypadło mi do gustu.
Instalacja forum trochę czasu i starań zajmuje, do tego dochodzą późniejsze problemy techniczne, bo od czasu do czasu coś się spypnie, no chyba że zakładasz wersje podstawową i nic nie zmieniasz w grafice i ustawieniach.
Cytat:
ale mam problem z php Może jakieś mini kursiki do pisania własnych skryptów...
o samym PHP nie mam pojęcia, wiem, że Grun zaczyna się przestawiać z htmla na php. Zdaje się, że tutaj ekspertów nie znajdziesz, poszukaj lepiej na forach tym sprawom poświeconym.
Cytat:
polskie serwery oferujące baze MySql...?
darmowe? nie wiem
z zagranicznych lycos coś takiego oferuje
Myślę, że nie ma co tutaj się więcej o tym rozpisywać, pisz jakby co PW (prywatną wiadomość)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum